Şehit Emniyet Müdürünün Duruşması Ertelendi

Antalya’da, müdahale ettiği olayda Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ı şehit eden sanığın yargılanmasına 4....

Antalya’da, müdahale ettiği olayda Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ı şehit eden sanığın yargılanmasına 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Olay, Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 22 Şubat 2012 tarihinde meydana geldi. Çevreye rastgele ateş açan Celal Gökçe'yi ikna etmeye çalıştığı sırada yaşanan arbedede şehit olan Emniyet Müdürü Uğur Gökcan’ı vuran sanığın davası Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti.

Reklam
Reklam

Duruşmaya sanık Celal Gökçe ile müşteki ve sanık avukatları ve Uğur Gökcan'ın meslektaşları katıldı. Duruşma olayın meydana geldiği akaryakıt istasyonun sahibinin dinlenmesiyle başlandı. İstasyon sahibinin şahitliğinin ardından söz alan sanık Celal Gökçe, Gökcan'ı daha önceden tanımadığını söyledi. Böyle bir olay yaşanmasından dolayı üzgün olduğunu belirten sanık Gökçe, şehit Konyaaltı Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ın ailesine başsağlığı diledi. Gökcan ile herhangi bir husumetinin bulunmadığını söyleyen Gökçe, olay sırasında müdürü rehin almak gibi bir niyetinin olmadığını iddia etti.

Cumhuriyet savcısının iddianamesinde belirttiği gasp suçunu işlediğinin doğru olmadığını savunan Celal Gökçe, şöyle konuştu: "Polislere zorluk yapmadım. Ben de polis kardeşiyim böyle bir şey yapamam. Benzin almak için gelmiştim. Cüzdanım yoktu borç istedim. Yanımda sadece dolarlar vardı. Benzinin dolduğunu sanıp otomobilimi hareket ettirdim. Otomobilimle kaçmayacaktım sadece bir kenara çekecektim. Polisi öldürme gibi niyetim yoktu"

Reklam
Reklam

Sanık ve müşteki avukatlarının söz almasının ardından mahkeme başkanı duruşmayı savcının esas hakkındaki mütalaasını vermesi için 7 Kasım tarihine erteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: