Siirt'e Özgü Kavunlar Piyasaya Çıktı

Siirt'e özgü kavunlar, kilosu 1 liradan satışa sunulmaya başlandı.

Siirt'e özgü kavunlar, kilosu 1 liradan satışa sunulmaya başlandı.

Siirt Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Abdülaziz Kaysı, yaptığı açıklamada, Siirt'te her yıl 500 ton civarında kavun üretildiğini belirtti.

Siirt'e özgü kavunun Türkiye'nin batı illerine de gönderildiğini ifade eden Kaysı, şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Çok hoş, mayhoş bir tadı olduğu için büyük rağbet görüyor. Üretimi zahmetsiz olduğu için bir çok vatandaş kendi üretimi için evinin bahçesinde veya bağının uygun bir yerinde kavun üretiyor. Üretilen kavunların çok büyük bir bölümü Siirtlilerin yoğun olarak yerleştikleri İstanbul, Yalova, Bursa, Mersin ve Antalya gibi illere gönderiliyor. Bu dönemde kargo şirketlerinin yüklerinin önemli bir bölümünü bu kavunlar oluşturuyor. Bu kavunun tutkunları çok."

Muhabir: Ayhan Mergen / İbrahim Yakut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: