Silvan'da 1 polis şehit oldu

Silvan'da çıkan çatışmada, 1 polis şehit olurken, 1 polis de yaralandı.

DİYARBAKIR(ANKA) - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde devam eden operasyon sırasında, 1 polis şehit oldu, 1 polis ise yaralandı.

Reklam
Reklam

Yaralanan polisin hayati tehlikesi olmadığı öğrenilirken, operasyon kapsamında 4 örgüt mensubu da öldürüldü.

Şehit düşen polisin adı ve memleketi belirlendi

Sokağa çıkma yasağının ve operasyonların devam ettiği, şiddetli çatışmaların yaşandığı Silvan ilçesinde, teröristler tarafından Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'na (TOMA) bu akşam saatlerinde yapılan roketli saldırıda şehit olan polis memurunun adı ve memleketi belirlendi. Şehidin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Arif Demir, memleketinin ise Konya olduğu öğrenildi.

HENDEKLERİ KAPATAN KEPÇE MOLOTOF KOKTEYLİ İLE YAKILDI

Bu arada Silvan'da sokaklara kazılan hendekleri kapatmak için kullanılan ve arıza yapan bir kepçe, Diyarbakır'a tamire götürüldü. Bu sırada PKK'lılar kepçeye molotof kokteyli atıp ateşe verdi. Yanan kepçeyi bölgede bulunan vatandaşlar söndürdü.

Reklam
Reklam

HDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN MAHALLEYE GİRİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

Silvan'da bulunan ve aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu bir grup akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı bulunan Tekel Mahallesi'ne girmek istedi. Mahalle girişinde zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri, grubun geçişine izin verilmeyeceğini ve dağılmaları yönünde anonslar yaptı. Grubun dağılmaması üzerine polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Bir süre devam eden olayların ardından grup bölgeden ayrıldı.


Anahtar Kelimeler: