'Spor Programları Rehber İlkeleri’ Belirlendi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD) tarafından geçen yıl düzenlenen...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD) tarafından geçen yıl düzenlenen ‘Spor Programları Değerlendirme Toplantısı’ sonrasında ‘Spor Programları Rehber İlkelerini’ belirledi.

İlkelere göre; maçlarda yer alan hakaret ve saldırı niteliği taşıyan davranışlarda yayınlarda yer verilmeyecek. Spor programlarında daha önce yaşanan olumsuzlukların belirgin şekilde azaldığına dikkat çekilen raporda, programların beklenen nitelikte devam etmeleri için bazı karalar alındı.

Reklam
Reklam

Toplantı kararları şu şekilde sıralandı:
Genç nüfusun izler-kitle olduğu spor programlarında, argo ve kaba ifadelerin hiçbir şekilde yer almaması.
Sahalarda birkaç saniyede gerçekleşen bir olayın, ekranda saatlerce yer almaması.
Program içeriği ile ilgili olamayan konuların yer almaması.
Spor programlarının daha nitelikli gerçekleşebilmesi için spor kulüplerinin, ilgili kurum ve kuruluşların yasal haklarını haberciliğe engel olacak şekilde kullanmamaları.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın