STK'lardan, Vali Canbolat'a Ziyaret

HAKKARİ (AA) - Hakkari'deki sivil toplum örgütleri ve il genel meclis üyeleri, Vali Yakup Canbolat'ı ziyaret ederek, son günlerde yaşanan sıkıntıları görüştü.

HAKKARİ - Hakkari'deki sivil toplum örgütleri ve il genel meclis üyeleri, Vali Yakup Canbolat'ı ziyaret ederek, son günlerde yaşanan sıkıntıları görüştü. Ziyaret sonunda gazetecilere açıklama yapan İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir, yürütülen çözüm süreciyle, kentte 2 yıldır çatışmasız bir ortam yaşandığını söyledi. Bazen top atışları ile operasyonların yapıldığını belirten Özdemir, şöyle konuştu: "Bezeli ve Oramar'da top atışları yapıldı. Bunu basında öğrendik. Mardin ve birkaç ilde çatışma yaşanıyor. Bunu doğru bulmuyoruz. SKT'lar olarak sayın vali ile görüştük. Çatışmaların tekrar başlamasını istemiyoruz. Vali de bu konuda üzerine düşen görevi yapacağını söyledi. Derin güçler, Suriye, Rojava, Irak, Mısır ve Libya gibi Ortadoğu ülkelerinde yaşanan savaşı, Türkiye'ye yansıtmaya çalışıyor. Kesinlikle sivil toplum örgütleri ve halk olarak buna karşıyız. Hakkari Oramar ve Bezele'deki top atışlarını uygun görmüyoruz. Eğer bunlar devam ederse, canlı kalkan olarak oraya gideceğiz. Çatışmasızlık ve demokratikleşme sürecinin devam etmesini istiyoruz."

Reklam
Reklam


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: