Suriye'den ateş: 1'i Türk 3 yaralı

Suriye güvenlik güçlerinin Türkiye’ye kaçan sığınmacıların barındığı Kilis'teki konteyner kente doğru açtığı ateşte 1'i Türk 3 kişi yaralandı.

Suriye güvenlik güçlerinin Türkiye’ye kaçan sığınmacıların barındığı Kilis'teki konteyner kente doğru açtığı ateşte 1'i Türk 3 kişi yaralandı. Suriye'den daha önce gelen 19 yaralıdan 2'si ise hastanede yaşamını yitirdi.

Türkiye–Suriye sınırında bulunan Kilis kentine geçmeye çalışan sığınmacılara Suriye güvenlik güçleri tarafından saldırı düzenlendi.

Reklam
Reklam

Konteyner kente doğru keskin nişancıların açtığı ateşte 1'i Türk, 3 kişi yaralandı.

Yaralılardan birinin Türk çevirmen olduğu bildirildi. Kadın çevirmenin kolundan yaralandığı öğrenildi.

Yaralılar, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

YARALI İKİ SURİYELİ KURTARILAMADI

Öte yandan, Kilis Sağlık Müdürü Yemliha Aksoy, çatışmalardan kaçarak daha önce Türkiye'ye gelen 2 sığınmacının yaşamını yitirdiğini söyledi.

Aksoy, ''Suriye'den getirilen yaralı sayısı da 17'ye ulaştı" dedi.

Hastaneye getirilen Suriyelileri gören bazı yakınlarının sinir krizi geçirdiği görüldü.

SINIRA GİDİŞ İZNİ YOK

Bu arada, Suriye Esseleme Sınır Kapısı yakınındaki çatışmaların sesleri duyuluyor.

Öncüpınar Sınır Kapısı'na giden yolda önlem alan güvenlik güçlerince, basın mensupları ve sivillerin bölgeye gidişine izin verilmiyor.

Reklam
Reklam

DIŞİŞLERİ: ATEŞ DERHAL DURSUN

Olayın ardından Suriye maslahatgüzarını uyaran Dışişleri Bakanlığı, ateşin derhal durdurulmasını istedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru da "10 Nisan kadük oldu. Yarın yeni bir dönem başlıyor" diye konuştu.

SIĞINMACI SAYISI 24 BİNİ AŞTI

Öte yandan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin sayısının 24 bin 246 kişiye ulaştığını açıkladı.

Çadır kentlerde bulunan 738 Suriye vatandaşı çocuğa da eğitim hizmeti verildiği bildirildi.

AFAD açıklamasında, Suriyeli sığınmacıların gıda ve sağlık ihtiyaçlarının da karşılandığı vurgulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: