Toplanan Süt Ocak-Kasım'da 8 Milyon Tona Dayandı

- Türkiye genelinde, şirketlerin üreticilerden Ocak-Kasım döneminde topladıkları süt miktarı 8 milyan tona dayandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Süt ve Süt

- Türkiye genelinde, şirketlerin üreticilerden Ocak-Kasım döneminde topladıkları süt miktarı 8 milyan tona dayandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Süt ve Süt Ürünleri Üretimi verilerine göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0.4 azaldı. Buna karşılık, takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.0 arttı.

Reklam
Reklam

Bu veriler ile, 11 aylık dönemde üretilen süt miktarı 7 milyon 944 bin tona çıkarak, 2013 yılının tamamında üretilen 7 milyon 939 bin tonu aştı. Toplanan süt miktarı 2013 yılının Ocak-Kasım döneminde 7 milyon 286 bin ton düzeyindeydi.

İÇME SÜTÜ VE PEYNİRLER
Süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı da, Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 5.6 ve koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 3.3 artarken, inek peyniri üretimi yüzde 2.2 azaldı.

Ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 2.2 ve inek peyniri üretimi yüzde 5.1 artarken, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 7.2 azaldı.

YOĞURT VE AYRAN
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Kasım ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre yüzde 0.7 ve ayran üretimi de bir önceki aya göre yüzde 0.2 yükseldi.

Reklam
Reklam

Yoğurt üretimi 2014 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0.8 ve ayran üretimi de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.7 arttı.

(GRAFİKLİ)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: