Turhal'da ürettiği ahşap boyama ürünlerini Türkiye'ye satıyor

Turhallı ahşap ustası Fatih Bozkurt, ahşap boyama hobi ürünlerine ilginin her geçen gün arttığını ve...

Turhallı ahşap ustası Fatih Bozkurt, ahşap boyama hobi ürünlerine ilginin her geçen gün arttığını ve bu sektörün Turhal için bir avantaj olduğunu söyledi. On dört yıldır ahşap boyama mobilya ürünlerini üretip, Türkiye’nin birçok bölgesine pazarladıklarını belirten Fatih Bozkurt, 230 çeşit ürün yelpazeleri olduğunu belirtti.
İşlerinin incelik ve hassasiyet gerektirdiğini kaydeden Bozkurt, işini severek yaptığını iletti. İlçede ve bölgede bu işi yapan kişilerin olmadığını, bu alanda tek olduklarını ifade eden Fatih Bozkurt, Fikret, Kadir ve İlyas Bozkurt kardeşler olarak işi dört kardeş, ortaklaşa yaptıklarını ifade etti.
Ürünlerini, Türkiye’nin bütün bölgelerine sattığını dile getiren Bozkurt, "İmkanlarımız ölçüsünde zamanla yurt dışına da açılmayı düşünüyoruz. Amacımız, bu ürünlerle ilçe ekonomisine katkı sağlamak, yeni iş istihdam alanları oluşturmak ve ürünlerimizi tanıtmaktır. Ürünlerimiz arasında, ahşap çeşitli ebatlarda ve şekillerde kutu çeşitleri, sandık, tepsi, gazete ve şemsiyelik, CD dolapları, anahtarlık, çerçeveler, peçetelikler ve çeşitli dolaplar yer alıyor. Ayrıca, isteğe göre de üretim yapıyoruz. Bu ahşap ürünleri toptancılara, kırtasiyelere, halk eğitim merkezlerine ve çeşitli kurumlara veriyoruz." diye konuştu.
Ahşap ve hobi ürünlerine en uygun malzemenin mdf olduğunu dile getiren Bozkurt, "Bütün ürünlerimizi mdf’den yapıyoruz. Bu sektör, her geçen gün daha da yaygınlaşıyor ve halkın ilgi odağı oluyor. Değerlendirilir ve desteklenirse bir çok insana iş ve meslek imkanı sağlanmış olur. Zor şartlar altında, kıt imkanlarla bu mesleği ayakta tutmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Bu konuda yetkililerden gerekli desteği bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Ahşap ve hobi ürünlerinin önemine değinen Fikret Bozkurt ise bu sektörün Turhal için bir avantaj ve imkan olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz