YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erzincan'a gelen profesörler şifa vesilesi oldu

Geçtiğimiz haziran ayında hizmete açılan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, önemli çalışmalara imza atıyor....

Erzincan'a gelen profesörler şifa vesilesi oldu

Geçtiğimiz haziran ayında hizmete açılan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, önemli çalışmalara imza atıyor. Türkiye’nin önemli hastanelerinden her ayın belirli günlerinde Erzincan’a gelen profesörler, Erzincan’da ilk kez yapılan ameliyatları gerçekleştiriyor.
Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde cuma gününe kadar poliklinik ve ameliyat hizmeti verecek olan 3 profesör, muayene ve ameliyat çalışmalarına başladı. Ankara Numune Hastanesi Başhekimi dahiliye ve aynı zamanda onkoloji profesörü Prof. Dr. Nurullah Zengin, Ankara Onkoloji Hastanesi Başhekimi enfeksiyon hastalığı profesörü Prof. Dr. Mustafa Ertek ve İstanbul Balta Limanı Hastanesi ortopedi profesörü Prof. Dr. Vedat Şahin, Sağlık İl Müdürü Dr. Mesut Turan’ın katılımı ile düzenlenen basın toplantısında, Erzincan’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

7 AYDA 61 BİN POLİKLİNİK HİZMETİ VERİLDİ
Sağlık İl Müdürü Dr. Mesut Turan, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 7 ay gibi kısa sürede 50 bini poliklinik, 11 bini acil olmak üzere 61 bin hastaya muayene hizmeti verdiğini, kısa sürede 4 bin 100 ameliyat yapıldığını açıkladı. Turan, eğitim ve araştırma hastanesinde 13’ü profesör olmak üzere 94 hekim ve 800’e yakın personelle çalıştıklarını ifade etti. Müdür Turan, Mengücek Gazi eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde her hafta farklı branşlarda profesörlerin, poliklinik ve ameliyat hizmeti verdiğini, bu hafta onkoloji, ortopedi ve enfeksiyon hastalıkları profesörlerinin çalışma yürüttüğünü söyledi.

HASTANE BÜYÜK AŞAMA KAT ETTİ
Sağlık Bakanlığı'nın 2004 yılından beri sağlıkta dönüşüm programı yürüttüğünü, bu programın meyvelerini almaya başladıklarını, fakat yapacak çok işleri olduğunu söyleyen Dr. Mesut Turan, “Bugün burada kanser hastalarının tedavilerinin planlanması, zor ortopedi ameliyatlarının yapılması gerçekleştiriliyor. Binamız 41 bin metrekare kapalı alana sahip. 235 yataklı, 31 dönüm arsa alanı bulunmakta. Bu rakamlar artık bu hastaneye yetmiyor ve artık büyütmemiz gerekli. Hastanenin yan tarafına ek bir bina yapılacak. Son 5 yılda küçük illerde açılan tıp fakültelerinin hiç birinde Erzincan kadar ilerleme kaydedilmedi. Birçok yerde hastanelerini oluşturamadılar.” dedi.
Profesör Prof. Dr. Nurullah Zengin, Prof. Dr. Mustafa Ertek ve Prof. Dr. Vedat Şahin de hastanede yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler