Turizm merkezi Bodrum'da "tam kapanma" öncesi yoğunluk ve denetimler devam ediyor

Turizm merkezi Bodrum'da "tam kapanma" öncesi yoğunluk ve denetimler devam ediyor

Muğla'nın turizm merkezi Bodrum ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanacak "tam kapanma" öncesinde yaşanan yoğunluk sürüyor.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle, bugün saat 19.00'da başlayıp 17 Mayıs Pazartesi günü 05.00'e kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesi büyükşehirlerde yaşayanlar, turizm merkezi Bodrum'a gelmeye devam ediyor.

Kara yolundaki trafik akışında yaşanan aksamalara polis ve jandarma ekiplerince müdahale ediliyor.

Jandarma ekipleri tarafından Güvercinlik uygulama noktasında ilçeye gelen araç ve otobüsler kontrol edildi. Jandarma narkotik köpeğiyle bazı araçlarda arama gerçekleştirildi.

İlçeye girişlerde devam eden trafik yoğunluğunun akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, gazetecilere, ilçede yoğunluğun devam ettiğini belirterek, "Nüfusumuzun şu anda 500 bini aşkın olduğunu söyleyebiliriz. Bodrum turistik özelliği dolayısıyla yaz aylarında 1 milyonu geçen bir nüfusa hizmet edebiliyordu. Artık bu yıla yayıldı. Tam kapanmayla birlikte kentimize günlük ortalama 8 bin araç girişi oluyor. Biz bu yoğunlukla mücadele etmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: