Türkiye'nin İlk Güneş Enerjisi İle Çalışan Sakat Arabası 'suncar' Yollarda

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Meslek Yüksek Okulu'nda 5 öğrencinin yaptığı Türkiye'nin ilk...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Meslek Yüksek Okulu'nda 5 öğrencinin yaptığı Türkiye'nin ilk güneş panelli sakat arabası "SUNCAR" yollara çıktı.

Simav Meslek Yüksek Okulu (SMYO) Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencilerinden Hacer Akpınar, Gülay Aydın, Esma Nur Baktır, Neslihan Demircan'ın öğretim görevlisi Şükrü Kitiş ile birlikte geliştirdiği Türkiye'nin ilk güneş panelli sakat arabasına İngilizcede güneş ve araç anlamına gelen 'SUNCAR' isminin verildiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Piyasadan temin ettikleri akülü bir sakat arabasının üzerine güneş paneli monte edilerek elde edilen aracın güneşsiz günlerde bile çalışabildiğini söyleyen Güntürkün, "Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Kendilerine yıl sonu bitirme tezi olarak böyle bir araç geliştirmeleri görevini vermiştim. En iyi bir şekilde yerine getirdiler. Bu aracın ülkemizde engelli vatandaşlar tarafından geniş bir kullanım alanı bulacağına inanıyorum. Ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Öğrenci Hacer Akpınar ise "Başlangıçta oldukça zorlandık. Çünkü piyasada buna benzer bir araç yok. Sonunda başardık" dedi.

Öğrenci Esma Nur Baktır, "Güneş paneli takarak geliştirdiğimiz sakat arabamız ile engelli vatandaşlarımız akülerini sürekli şarj etme derdinden kurtulacaklar. Buna çok seviniyorum" dedi.

Neslihan Demircan, "Aracımızı yaptıktan sonra okulumuzun yerleşkesinde denedik. Hiçbir sorun çıkmadı. Çok mutluyum" dedi.

Reklam
Reklam

Yeni araçlarıyla okulun kampusunda tur atan öğrenciler daha sonra yollara çıkmaya hazırlanan SUNCAR ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: