Üvey Anneleri Tarafından Istenmeyen 4 Kardeşe Mahalleli Sahip Çıktı

Burhan CEYHAN/KOÇARLI(Aydın), (DHA)- AYDIN'ın Koçarlı İlçesi'ne bağlı Gündoğan Mahallesi'nde, üvey anneleri tarafından eşyaları ile birlikte sokağa terkedildikleri öne sürülen, yaşları

Burhan CEYHAN/KOÇARLI(Aydın), (DHA)- AYDIN'ın Koçarlı İlçesi'ne bağlı Gündoğan Mahallesi'nde, üvey anneleri tarafından eşyaları ile birlikte sokağa terkedildikleri öne sürülen, yaşları 11-19 arasındaki, 2'si kız 4 kardeşe mahalleli sahip çıktı. Çocuklar, mahalledeki boş bir eve yerleştirilip, karınları doyuruldu.
Koçarlı'ya 3 kilometre mesafedeki kırsal Gündoğan Mahallesi'nde yaşayan 47 yaşındaki çiftçi Şükrü K., 6 yıl önce 4 çocuğunun annesi Ayşe U.'dan boşandı. Boşanmalarının ardından çocuklar babalarıyla kaldı. Şükrü K., 4 ay önce ikinci evliliğini yaptı. Ancak Şükrü K.'nin çocukları üvey anneleri 45 yaşındaki Nimet K. arasında sıkı tartışmalar çıkmaya başladı. Son olarak geçen 25 Temmuz gecesi, henüz belirlenemeyen bir nedenle çocuklarla Nimet K. arasında tartışma çıktı. Nimet K., babalarının da evde bulunduğu sırada çocuklardan 11 yaşındaki L.K. ,14 yaşındaki S.K., 18 yaşındaki S.K. ve 19 yaşındaki S.K.'yi evden kovdu. Nimet K., çocukların eşyarını da kapıdan dışarı fırlattı. Bağrıma seszleri üzerine dışarı çıkan komşular, üvey anneleri tarafından sokağa terkedildikleri belirtilen 4 kardeşe sahip çıktı. Mahalle sakinleri, üvey anne Nimet K.'ya tepki gösterdi. Tepkilerin artması üzerine mahalleye gelen polis ekipleri, öfkeli kalabalığı sakinleştirdi. 4 kardeş, komşuları tarafından mahalledeki boş bir eve yerleştirilip, karınları doyuruldu.
Mahalle sakinleri, "Bunlar nasıl insan? Bu çocukları nasıl sokağa atabilirler? Bu çocuklara anneleri gelene kadar biz mahalleli olarak sahip çıkacağız. Boşanmalarından sonra baba evine dönen öz anneleri Ayşe U.'ya haber verdik. Kendisi gelip, onlar için tutuğumuz evde çocuklarıyla birlikte yaşamını sürdürecek" dedi.
Çocukları sokağa attığı ileri sürülen Nimet K.'nin ifadesini başvurup, tutanak tutan polis, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Reklam
Reklam

FOTOĞRAF



Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: