Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'in gül üretiminde Türkiye birincisi olduğunu ifade ederek, "Mersin Valiliği olarak, üretim altyapısında özellikle süs bitkileri ve çiçek üretiminde en kısa zamanda ülkemizin en önemli üretim merkezi olma hedefini taşıyoruz. Hedefimiz sadece Türkiye'de değil dünya çapında bir üretim merkezi olmaktır" dedi.
Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Mersin Şubesi’nde çiçekçi esnafıyla bir araya geldi. Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer ve esnaflar tarafından çiçeklerle karşılanan Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmasında, "Esnaflarımızın çalışmasının ve çabasının hem en yakın izleyicisi hem takdir edicisi hem de destekleyicisiyiz. Esnaflarımızın huzur ve güven içinde dükkanını açmasının, akşam da helaliyle yaptığı alışverişin sonunda evine gitmesinin, ülkemizin birlik ve beraberliğinin en önemli unsurlarından birisi olduğuna inanmaktayız. Mersin’de 70 bini aşkın esnafımız var. İlçe gezilerimizde ve il merkezindeki etkinliklerde fırsat buldukça esnaf kardeşlerimizin sorunlarını dinliyor, çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bizi aşan sorunları da Mersin milletvekilimiz ve Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’la paylaşarak esnafımızın önünü açmak ve onları bugünden daha iyiye taşımak kararlılığındayız” şeklinde konuştu.
Çiçek ve süs bitkilerinde Mersin’in önemli bir üretici olduğunun altını çizen Güzeloğlu, Mersin'de yaklaşık 3 bin 900 dekarlık alanda üretim yapıldığının bilgisini verdi. Mersin'in gül üretiminde Türkiye birincisi olduğunu bildiren Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 20 köyümüzde yapılan üretimi uluslararası alanda iddialı bir boyuta taşıma kararlılığındayız. Mersin Valiliği olarak, üretim altyapısında özellikle süs bitkileri ve çiçek üretiminde en kısa zamanda ülkemizin en önemli üretim merkezi olma hedefini taşıyoruz. Bu anlamda Valiliğimiz koordinesinde Tarım İl Müdürlüğümüzce bir çalışma başlattık. Hedefimiz sadece Türkiye’de değil dünya çapında bir üretim merkezi olmaktır. Çünkü çiçekte önemli olan gereklilik, ürünleri hedef pazara en kısa sürede ulaştırmaktır. Üretilen çiçekler Pazartesi günü temeli atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile dünyanın her köşesine ulaşacak ve Mersin çok daha büyük ölçüdeki mezatlar ile üretimlerin yapıldığı bir dünya markası olacak. Tüm bunların yanında yürüttüğümüz çalışmalar sonrasında Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi’ni üreticilerimizle paylaşmak amacındayız. Bu konuda potansiyelimiz ve heyecanımız var. Her şeyden önce meseleye sahip çıkan esnaflarımız var.”
MESOB Başkanı Talat Dinçer ile Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Şahbudak da Vali Güzeloğlu'nun her zaman esnafın yanında olduğunu belirter, Güzeloğlu'na teşekkür ettiler.
Ziyarette ayrıca Mersin Engellilere Gönüllü Destek Grubu Başkanı Aytürk Eroğlu kendisinin kaleme aldığı ‘Umuda Doğru’ isimli kitabı Güzeloğlu'na takdim ederken, esnaflarla birlikte çiçek mezatından gül satın alan Güzeloğlu, bu gülleri basın mensuplarına hediye etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz