Vali Özcan'dan Çatso'ya Ziyaret

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (ÇATSO) Başkanı Hayrettin Çelikten'i ziyaret etti.ÇATSO...

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (ÇATSO) Başkanı Hayrettin Çelikten'i ziyaret etti.

ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet eden Vali Özcan, geçtiğimiz günlerde yapılan ÇATSO seçimlerinde özel idare şirketleri adına kendisinin de oy kullandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Çankırı Valiliği olarak ÇATSO ile ortaklaşa çalışmalar yürüteceklerini söyleyen Vali Özcan, amaçlarının Çankırı'yı geliştirmek olduğunu kaydetti.

Çankırı'da yapımı hızla devam eden Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Özcan, Yakınkent OSB'nin Türkiye'nin en hızlı kurulan sanayi bölgesi olduğunu belirterek, "OSB alanımız kamudan beklenilmeyecek bir hızla çalışıyor. Şu an zemin ve etüt çalışmaları neredeyse bitmek üzere. 2 bin kişi istihdam edecek lastik fabrikasında, 2015 yılının Temmuz ayında inşallah üretime başlanacak ve lastikler piyasaya sunulacak. Biz 3 yılda yapılacak işi neredeyse 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Bu anlamda emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

Vali Özcan, kurulacak OSB alanında çalışacak işçilerin konut sorunu için de çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ve bölgeye içerisinde sosyal alanları ve yaşam merkezleri bulunan bir uydu kent projesi inşa edeceklerini açıkladı.

Reklam
Reklam

Çankırı'daki tüm Milli Emlak arazilerini yatırımcıların kullanımına sunduklarını ifade eden Vali Özcan, Çankırı'da olmaz denilen projeleri hayata geçirdiklerini ve Çankırı'yı kalkındırmak için gayret gösterdiklerini vurguladı.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten ise yatırımcıların öncelikli tercihlerinin ucuz iş gücüne sahip bölgelerden yana olduğunu ifade ederek, "Ben şimdi asgari ücretle geçinen bir işçiyi düşünüyorum ve üzülüyorum. Burada ev kiraları almış başını gidiyor. Bu anlamda işçileri de düşünmemiz lazım. Büyükşehirlerdeki imkanları buradaki işçilere de sunmak lazım. Aksi takdirde o işçiyi burada tutamazsınız ve göç başlar. Netice itibariyle robot çalıştırmıyoruz. İşçilerinde duyguları, istekleri ve hisleri var" dedi.

ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten, Çankırı Karayolları 15. Bölge 157 Şube Şefliği'nin bulunduğu alana ÇATSO Fuaye alanı yapmayı planladıklarını ve proje için bakanlıklara başvurularda bulunduklarını anlattı.

Reklam
Reklam

Ziyaretin sonunda Vali Özcan tarafından ÇATSO Başkanı Çelikten'e yaptığı hizmetlerden dolayı plaket takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: