Vegan Fındık Kreması

Herhalde nutella sevmeyen yoktur, o yüzden veganlar için bu lezzetten vazgeçmek en zorlu bir irade testlerinden biridir. Fakat paylaşacağımız bu tarif sayesinde artık vegan nutella severler evlerinde kolaylıkla nutella yapabilir ve diledikleri gibi kaşıklayabilirler.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 20dk
Pişirme Süresi 10dk
Kalori/Porsiyon -

Herhalde nutella sevmeyen yoktur, o yüzden veganlar için bu lezzetten vazgeçmek en zorlu bir irade testlerinden biridir. Fakat paylaşacağımız bu tarif sayesinde artık vegan nutella severler evlerinde kolaylıkla nutella yapabilir ve diledikleri gibi kaşıklayabilirler. Veya ekmeğe sürüp de yiyebilirsiniz. Ben kaşıklamayı daha çok seviyorum. :)

Reklam
Reklam

Malzeme Listesi

1,5 su bardağı taze fındık
1,5 su bardağı pudra şekeri
3/2 su bardağı kakao
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
3/4 su bardağı badem sütü

(1-10 Kişilik - 30 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı yayın taze fındıkları üzerine bunun üzerine koyarak 10 dakika pişirin.

Adım 2

Fındıkları fırından aldıktan sonra 5-10 dakika soğumasını bekleyin. Elle dokunulabilir hale geldikten sonra önce elinizle, sonra da kalan kabukları bir bıçak yardımıyla soyun.

Adım 3

Bir blenderda fındık, pudra şekeri, kakao tozu, hindistan cevizi yağı, vanilya özü ve badem sütünü iyice yumuşayıp homojenize olana kadar çırpın.

Adım 4

Elde ettiğiniz karışımı hava almayan bir kavanoza koyun ve buzdolabında kıvamı yoğunlaşana kadar bekletin.