Yatırım amaçlı ev alırken dikkat etmeniz gereken 5 şey

Oturmak için ev alırken dikkat ettiğimiz bazı şeyler vardır. Konumu, yapısı, sosyal alanları ve peyzajı gibi. Bir de yatırım amaçlı ev almak var ki bunda kriterlerimiz değişebiliyor. Peki nedir onlar?

Lokasyon

Evin lokasyonu, yatırım amaçlı konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardandır. Aldığınız evin konumu gelişmeye ve yapılaşmaya müsait mi? Kısa, orta, uzun vadede size getirilerini öngörebiliyor musunuz? Evin bulunduğu konumun değerlenme potansiyeli nasıl? Bu gibi soruları kendinize sorun, gerekirse uzmanlardan destek alın ve yatırım kararınızı öyle verin.

Yeni başlayan bir projede doğru firmayı tercih edin

Yeni başlayan bir projeyi satın alırken, saygın ve güvenilir bir firma olmasına özellikle dikkat edin. Firmaların geçmiş dönemdeki performansları bu noktada çok önemli. Tamamlanmış projelerinin olması, referanslarının olması doğru bir karar vermenizde yardımcı olacaktır. Daha önce biten projelerde insanların sorunsuz yaşaması, mutlu olması ve firmanın bu işleri başarıyla teslim etmesi, sizin için iyi bir referans noktasıdır.

Bütçenize uygun hareket edin

Her şeyde olduğu gibi, yatırım amaçlı ev alırken de bu kuralı asla unutmayın. Ev alırken bütçenizi zorlayacak bir ödeme planı yapmayın. Değişen ekonomik koşulları ve emlak piyasasını göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Faizleri iyi takip edin

Ev alırken en çok karşılaşacağınız konulardan biri de faizler. Hem birikim hesabınızı hem de konut kredinizi önemli ölçüde etkileyecek faizleri iyi takip etmek, işinizi kolaylaştıracak ve önünüzü daha rahat görmenizi sağlayacaktır. Birikim yaparken, mevduat hesabınıza daha yüksek faiz veren bir bankayı seçmek ileride size kazanç sağlar. Tam tersi olarak da konut kredisinde en düşük faiz oranı olan bankayı seçmek elinizi rahatlatacaktır. Faiz oranları çeşitli periyotlarda düşer veya yükselir, bu periyotları iyi takip edin. Örneğin, faizler düştüğünde bankanızdan kredinizi yeniden yapılandırmasını isteyebilir ya da faizler yükseldiğinde birikim hesabınızı başka bir şekilde değerlendirmek isteyebilirsiniz.

E-5'in yeni ikonu Terrace Lotus: Kazandırmak için tasarlandı!

Konsepti, mimarisi ve ayrıcalıkları ile bölgede alternatifi olmayan Terrace Lotus, 149 yaşam alanı ile E-5'in yanı başında prestijin ve kazancın ikonu olmak için yükseliyor. İstanbul'un en değerli yolu E-5'e sıfır konumda olan Terrace Lotus'ta, eşsiz yatırım fırsatını kaçırmayın!

Topraktan lansmana özel fiyatlar, 50 aya varan ödeme planları ve uygun faiz oranlarıyla bütçenize uygun Terrace Lotus, sektörde 51 yıllık deneyimiyle, İnanlar güvencesiyle...

Detaylar için tıklayın.

Bu sayfada reklam uygulaması yapılmıştır.

. ![]()