15 Ülkeden Gelen 35 Öğrenci Yağcı'yı Ziyaret Etti

İnsani Yardımlaşma Vakfı (İHH) Bilecik Gönüllüsü İsmail Ünsal ve beraberindeki 15 ülkeden gelen 35 öğrenci,...

İnsani Yardımlaşma Vakfı (İHH) Bilecik Gönüllüsü İsmail Ünsal ve beraberindeki 15 ülkeden gelen 35 öğrenci, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Osmanlı’nın kalbi ve yeşerdiği topraklarda, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen heyeti ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Heyete, Bilecik hakkında bilgi veren Başkan Selim Yağcı, "Bilecik, Osmanlı Devleti’nin manevi kurucusu Şeyh Edebali’nin metfun olduğu topraklardır. Bilecik tarihinde ilk dönemlerde ismi, 'Ertuğrul Sancağı' olarak anılıyordu. Bilecik, Cumhuriyet tarihi öncesinde Osmanlı döneminde gelişmiş bir ildir. Kurtuluş Savaşı döneminde 3 defa yakılmıştır. Bugün ise 6 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bulunuyor ve 160 sanayicisi ile 40 bin civarında sigortalı işçisi olan ve işsizi en düşük illerden bir tanesidir. Türkiye’de işsizlik oranı Bilecik’te 2 puan daha aşağıdadır. Bilecik, üretim olarak aldığından daha fazlasını veren bir ildir. Nüfus olarak 73’üncü sıradadır. Ama gelişmişlik açısından baktığımızda ilk 20 arasında yer almaktadır. Büyükşehirler arasında sıkışan Bilecik, bu zamana kadar hep dezavantajı yaşamıştır. Yıllar içerisinde yakılmış ve yıkılmış ve tarihi mekanlar çok fazla kalmasa bile, gelecek zaman dilimi içerisinde ve bugünde çabalarımız bu doğrultudadır. Tarihi misyonumuza uygun olarak şehre bir vizyon kazandırma gayreti içerisindedir. Bilecik, geçmiş ile gelecek arasında olan köprü olarak görüyoruz. Bir elimizde tarihi değerlerimiz var iken diğer elimizde ise teknoloji yer alıyor. Bu iki değeri bir potada eriterek güzel bir yaşam standartını halkımızla buluşturmak istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Ziyarette, İstanbul’un Fatih ilçesinde merkezi bulunan Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği'nin Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Akkurt da hazır bulundu.

Kentteki Şeyh Edebalı Türbesi ve tarihi yerleri ziyaret eden heyetin Bilecik’in ardından İznik, Bursa, Çanakkale, Edirne’yi ziyaret edeceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın