58 ilde hiç vekil çıkaramayan MHP yalnızca bir ilde oylarını artırabildi

1 Kasım milletvekili genel seçiminin kesin olmayan sonuçlarına göre MHP yüzde 4,3 oranında oy kaybederek oransal olarak en çok oy kaybeden parti oldu.

ANKARA(ANKA) - 7 Haziran seçimlerinde 80 milletvekiliyle Meclis'te temsil hakkı kazanan MHP'nin 1 Kasım sonuçlarına göre milletvekili sayısı yarı yarıya düştü.

Reklam
Reklam

1 Kasım milletvekili genel seçiminin kesin olmayan sonuçlarına göre MHP yüzde 4,3 oranında oy kaybederek oransal olarak en çok oy kaybeden parti oldu. 7 Haziran seçimlerinde 80 milletvekiliyle Meclis'te temsil hakkı kazanan MHP'nin 1 Kasım sonuçlarına göre milletvekili sayısı yarı yarıya düştü. MHP, 1 Kasım seçim sonuçlarına göre 40 milletvekiliyle Meclis'e girecek.

Yüzde 11,93 oranında oy alan MHP, oransal olarak en fazla oy kaybeden parti oldu. MHP, 80 vekille çıktığı 7 Haziran seçimlerinden sadece 5 ay sonra 40 vekil kaybetti. MHP'nin illerde aldığı oy oranlarına bakıldığında 85 seçim çevresinin tamamında oyunun azaldığı görüldü.

Seçim sonuçlarına göre MHP 58 ilde hiç vekil çıkaramadı. 7 Haziran seçimlerinde yüzde 16,5 oy oranı alan MHP, 1 Kasım seçimlerinde yüzde 11,9'a düştü. 1 Kasım seçim sonucundan dolayı MHP'de herhangi bir istifa kararı alınıp alınmayacağı merak konusu olurken MHP Genel Başkanı Bahçeli yaptığı açıklamada, "Tüm kadrolarımız, sabırla, özveriyle, inanmış bir yürekle görevlerinin başında" vurgusu yaparak bu yöndeki söylentileri yalanladı.

Reklam
Reklam

-MHP'DE ÖNEMLİ İSİMLER MECLİS'E GİREMEDİ-

1 Kasım seçim sonuçlarına göre, MHP'de bazı önemli isimler Mcliswe giremedi. Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz ve Ruhsar Demirel gibi partinin önemli isimleri yeni dönemde Meclis'te olamayacak. MHP'nin güçlü olduğu illerden Trabzon'da yeterli oy alamaması TBMM BaşkanvekiliKoray Aydın'ın Meclis dışı kalmasına neden oldu.

MHP'den milletvekili seçilemeyenler arasında Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı, Genel Sekreter Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu il TBMM Başkanlık Divanı üyesi Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Eski Merkez Bankası Başkanı ve Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, Kütahya Milletvekili Alim Işık, Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan da bulunuyor.

MHP, 7 Haziran seçimlerinde 3 vekil çıkararak başarı gösterdiği illerden biri olan Kayseri'de 2 vekil birden kaybetti.

MHP 1 Kasım seçiminin resmi olmayan sonuçlarına göre; Aksaray, Ankara birinci bölge, Antalya, Balıkesir, Bayburt, Burdur, Bursa, Çanakkale, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, İstanbul birinci, ikinci ve üçüncü bölgeler, İzmir birinci ve ikinci bölge, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Konya, Kütahya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat ve Zonguldak'ta birer milletvekili kaybetti.

Reklam
Reklam

58 ilde hiç milletvekili çıkaramayan MHP, hiçbir ilde birinci parti olamadı. MHP oylarını sadece Ardahan'da artırmayı başardı.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçim sonuçlarına göre MHP'nin milletvekili listesi

ADANA

Mevlüt Karakaya

Muharrem Varlı

Seyfettin Yılmaz

AFYONKARAHİSAR

Mehmet Parsak

ANKRA 1. BÖLGE

Zühal Topcu

Erkan Haberal

ANKARA 2.BÖLGE

Şefkat Çetin

Mustafa Mit

ANTALYA

Mehmet Günal

Ahmet Selim Yurdakul

AYDIN

Deniz Depboylu

BALIKESİR

İsmail Ok

BURSA

İsmet Büyükataman

Kadir Koçdemir

DENİZLİ

Emin Haluk Ayhan

ERZURUM

Kamil Aydın

GAZİANTEP

Ümit Özdağ

HATAY

Mehmet Necmettin Ahrazoğlu

ISPARTA

Nuri Okutan

İSTANBUL 1.BÖLGE

Edip Semih Yalçın

İzzet Ulvi Yönter

İSTANBUL 2.BÖLGE

Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu

Celal Adan

İSTANBUL 3.BÖLGE

Atila Kaya

İsmail Faruk Aksu

Arzu Erdem

İZMİR 1.BÖLGE

Oktay Vural

İZMİR 2.BÖLGE

Ahmet Kenan Tanrıkulu

KAHRAMANMARAŞ

Fahrettin Oğuz Tor

KAYSERİ

YUSUF HALAÇOĞLU

KOCAELİ

Saffet Sancaklı

KONYA

Mustafa Kalaycı

MANİSA

Erkan Akçay

MERSİN

Oktay Öztürk

Baki Şimşek

Reklam
Reklam

MUĞLA

Mehmet Erdoğan

OSMANİYE

Devlet Bahçeli

Ruhi Ersoy

SAKARYA

Zihni Açba

SAMSUN

Erhan Usta (ANKA)

(ÖZ/ÖZK)


Anahtar Kelimeler: