ABD ordusu'ndan skandal tweet: YPG'li küçük çocukların fotoğrafını paylaştı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) PKK'nın Suriye kolu YPG saflarında yer alan çocuk militanların fotoğraflarını paylaştı.

ABD’nin, ana omurgasını terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDF) desteği devam ediyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) attığı üç tweetle bir skandala daha imza attı. PKK'nın Suriye kolu YPG saflarından paylaştığı çocuk militan fotoğrafları ile ABD ordusunun terör propagandası yaptı.

Reklam
Reklam

"ABD ÇOCUK SAVAŞÇILARI KULLANIYOR"

"Kamuoyunun talebi üzerine Suriyeli IŞİD (DEAŞ) karşıtı kadın savaşçıların daha fazla fotoğrafını yayınlıyoruz" denildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları genç kızların çocuk yaşta göründüğünü, ABD'nin "çocuk savaşçıları" kullandığını belirterek tepki gösterdi.

YPG SEMPATİZANLARI DA ABD'YE TEHLİKELİ: IŞİD TARAFINDAN HEDEF ALINABİLİRLER

Terör örgütü YPG sempatizanları da ABD'ye tepki gösterdi, bu paylaşımlar nedeniyle fotoğraftaki kişilerin IŞİD tarafından hedef alınabileceğini savundular.

"ÇOCUKLARIN CAN GÜVENLİĞİNİ RİSKE ATIYORSUNUZ"

Bazı kullanıcılar fotoğraflarda görülenlerin çocuk yaşta olduğunu belirtirken başkaları da "Yüzleri açık fotoğraflarını yayınlayarak onların can güvenliğini riske atıyorsunuz" diye ABD'ye tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

İBRAHİM KALIN CENTCOM'A TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CENTCOM'un resmi Twitter hesabı geçen ay da YPG'nin ana unsur olduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) "PKK ile ilgimiz yok" açıklamasını retweet ederek Türkiye'nin tepkisini çekmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “CENTCOM aklını mı yitirdi” diye sormuş, Savunma Bakanı Fikri Işık ise “YPG ile işbirliği yılanla çuvala girmektir” demişti.

PENTAGON DÜN BU AÇIKLAMAYI YAPMIŞTI

Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) geçen hafta sonu Twitter hesabından paylaştığı fotoğraflarda görülen "küçük yaştaki savaşçılar"a ilişkin, "Suriye'deki gruplara destek verme şartları arasında 'savaşçıların belli bir yaşta olması' koşulunun bulunmadığı" açıklamasını yapmıştı.



Anahtar Kelimeler: