Ypg Haberleri Ve Son Dakika Ypg Haberleri

Ypg Haberleri Ve Son Dakika Ypg Haberleri

Suriye'de kurulan ve faaliyet gösteren terör örgütü. PKK'nın Suriye uzantısı olarak kabul edilen YPG, Türikye ve Katar'ın terör örgütleri listesinde yer almktadır. Örgüt, İnsan Hakları Kuruluşları ve savunucuları tarafından aralarında çocuk askerler kullanmak, etnik temizlik ve yerel halkı zorla yerinden ettirmenin de bulunduğu çeşitli saaş suçlarıyla suçlamaktadır. Örgütün kuruluşu Suriye İç Savaşı’nın başlamasından sonra Temmuz 2012’de gerçekleşmiştir. BÖlgede IŞİD ile mücadele kapsamında YPG’ye Amerika, Avrupa ve Avustralya'dan silah ve lojistik destek verilmiştir. Örgüt ,13. İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinin sonuç bildirgesinde PKK, PYD, IŞİD, Boko Haram, el-Kaide gibi birçok örgüt ile birlikte terör örgütü olarak tanımlanmıştır.

Ypg Haberleri

Diyarbakır Anneleri kitabı 20 ülkeye gönderilecek

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde eylem yapan Diyarbakır annelerinin mücadelesi kitaplaştırıldı.

Yurthaber 23-02-2024 14:37

SON DAKİKA | Türk SİHA’ları Kamışlı'da PKK/YPG’nin tesislerini vurdu

Son dakika haberi: Türk SİHA’ları, Suriye’nin Kamışlı kentinde bölücü terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolündeki çimento ve elektrik tesisi olan 6’dan fazla hedefi vurdu. Terör örgütünün kontrolündeki bölgeden siyah dumanlar yükseldi.

Haber 25-12-2023 15:35

Son Dakika! MSB duyurdu: Saldırı hazırlığında olan 2 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi!

Son Dakika haberina göre, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yaptığı açıklamada, "Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 2 PKK/YPG’li terörist, Kahraman Komandolarımızın başarılı operasyonuyla etkisiz hâle getirildi. Bölgede barış ve huzurun devamı için her türlü tedbir alınmaya devam edilecek." denildi.

Haber 16-09-2023 14:36

Türk gazeteciden Pentagon Sözcüsünü terleten soru! 'Yorum yapamam'

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK'nın çocukları silah altına aldığına bilgiler, Birleşmiş Milletler raporuna girdi. Pentagon Sözcüsü General Ryder, konuyla ilgili Türk gazetecinin sorusuna alakasız bir cevap verdi. Ryder, "Raporu görmedim. Yorum yapamam" açıklamasını yaptı.

Haber 29-06-2023 10:46

Yine İsveç yine skandal! Terör örgütü PKK'nın destekçileri paçavralarını parlamento binasına yansıttı

İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG destekçilerinden bir provokasyon daha... Terör örgütü destekçileri terör örgütü PKK/YPG paçavralarını simgeleyen görüntüleri parlamento binasının dış cephesine yansıttığı videoları sosyal medyadan paylaştı. Paylaşılan videolarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı ve Dışişleri Bakanına yönelik provokatif öğeler yer aldı.

Haber 30-05-2023 18:01

Aydın'da PKK/YPG terör örgütüne üye olmaktan aranan şüpheli yakalandı

Aydın'ın Didim ilçesinde, PKK/YPG terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişi tutuklandı.

Yurthaber 30-05-2023 08:14

Mersin'de terör örgütü 8 PKK/KCK-YPG zanlısının yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldı

Mersin'de, terör örgütü 8 PKK/KCK-YPG şüphelisinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

Yurthaber 06-01-2023 07:35

Türkiye kara harekatı hazırlığı yaparken ABD’den olay olacak hamle! Yeniden başladılar…

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik olası kara harekatına hazırlanırken ABD’nin yaptığı yeni hamle tepki çekti. Türkiye'nin Pençe Kılıç Harekatı sonrası PKK/YPG'lilerle operasyon ve devriyelere ara veren ABD'nin bu hamlesi tartışmalara neden oldu. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder Türkiye’nin olası operasyonu hakkında ise yorum yapmayacağını belirtti.

Haber 14-12-2022 07:23

SON DAKİKA | MİT'ten Suriye'de operasyon! Mohammed Nasır etkisiz hale getirildi

Son dakika: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) operasyonuyla, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Tel Tamir eyaleti tugay sorumlusu Kemal Pir kod adlı Muhammed Nasır, Suriye'de etkisiz hale getirildi.

Haber 02-12-2022 09:33

Mersin'de terör operasyonunda iki şüpheli yakalandı

Mersin'de, terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik operasyonda iki şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 30-11-2022 07:16

Esad’dan sürpriz hamle! PKK/YPG şokta! Yakıtlarını kesti…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye rejimine karşı yaptığı ılımlı açıklamaların ardından gündem yaratacak bir son dakika gelişmesi yaşandı. PKK/YPG’nin Türkiye’ye karşı saldırılarını arttırdığı şu günlerde Esad rejiminin terör örgütünün yuvalandığı mahallelere yakıtı kestiği öğrenildi. İşte Türkiye – Suriye ilişkilerini yakından ilgilendiren son dakika haberinin detayları…

Haber 28-11-2022 11:43

Türkiye not ediyor diyerek duyurdu! İsveç'ten dikkat çeken açıklama: Terör örgütü PKK/YPG ile görüşemeyiz

Türkiye ile NATO görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulunan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström'un terör örgütü PKK/YPG sözleri gündem oldu. İsveç basınına konuşan Bakan Billström, "PKK ve YPG ile temas şeklinde bir ajandamız yok. Bu durum Türk hükümeti tarafından da not edilmekte." ifadelerini kullandı.

Haber 07-11-2022 01:46

Suriye'nin kuzeyinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Suriye'nin kuzeyinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Yurthaber 30-09-2022 15:25

Mersin'de terör örgütü YPG/PKK operasyonunda 2 zanlı yakalandı

Mersin'de terör örgütü YPG/PKK operasyonunda 2 zanlı yakalandı

Yurthaber 16-09-2022 09:47

Suriye'de koleradan 3 kişi öldü, onlarca vaka görüldü

Suriye'de koleradan 3 kişi öldü, onlarca vaka görüldü

Yurthaber 12-09-2022 18:17

Fırat Kalkanı bölgesinde 11 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Fırat Kalkanı bölgesinde 11 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Yurthaber 20-08-2022 10:29

Terör örgütü YPG/PKK El Bab’da sivillere saldırdı: 9 ölü, 28 yaralı

Terör örgütü YPG/PKK’nın Suriye’nin kuzeyindeki El Bab ilçesinde gerçekleştirdiği saldırıda 9 sivil hayatını kaybetti, 28 kişi de yaralandı.

Haber 19-08-2022 12:33

ABD'den PKK'ya skandal mesaj! Operasyondan önce haber göndermişler... Boşaltın

Adana'da geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen PKK/KCK operasyonunda ele geçirilen dökümanlarda çarpıcı bilgiler yer aldı. TSK'nın 18 Nisan'da başlattığı ve halen devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'ndan hemen önce ABD'nin, PKK'ya mesaj gönderdiği ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre ABD, PKK'dan Kandil'i boşaltıp Rojava'ya yerleşmesini istedi. Türk askerinin Kandil'e kadar ilerleyeceğini düşünen ABD'nin bu isteğinin altında yatan nedenin, PKK elebaşlarını korumak olduğu ifade edildi.

Haber 04-08-2022 08:05

Kayseri'de terör operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Kayseri'de terör operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Yurthaber 28-07-2022 10:51

SON DAKİKA | MİT'ten terör örgütü PKK-YPG'ye büyük darbe! Şahin Tekintanğaç etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: MİT, düzenlediği özel operasyonla terör örgütü PKK-YPG'ye büyük darbe vurdu. Örgütün sözde Aynularab sorumlusu "Kendal Ermeni" kod adlı Şahin Tekintanğaç etkisiz hale getirildi.

Haber 24-07-2022 09:34

Türkiye’nin olası Suriye operasyonuyla ilgili açıklama tartışmalara neden oldu! Price soruları yanıtlayamadı

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü hedeflerine yönelik olası operasyonuyla ilgili ABD'den gelen açıklama tartışmaya neden oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, olası operasyona yönelik açıklamalarında kullandığı 'mevcut ateşkes hatlarının korunması' ifadesiyle kastının ne olduğu sorularını yanıtlayamadı.

Haber 22-07-2022 07:26

Kritik MGK öncesi Suriye'nin kuzeyinde dikkat çeken görüntü! Rejim ve teröristler yan yana hazırlık yaptı

Kritik Milli Güvenlik Kurulu toplantısı bugün gerçekleşecek. Aylık olarak toplanan MGK'nın ana gündem maddesinin, terörle mücadele ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenmesi beklenen harekat olması bekleniyor. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere her fırsatta terörle mücadele ve yeni operasyon sinyali verilirken sıcak bölgede PKK/YPG ve rejim askerlerinin yığınak yaptığı görüntüler dikkat çekti.

Haber 21-07-2022 08:10

ABD'den çarpıcı YPG/PKK raporu! Belgelediler: Çocukları zorla...

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan YPG/PKK ile ilgili çok çarpıcı bir rapor geldi. Yayımlanan İnsan Kaçakçılığı Raporu’nda, YPG/PKK terör örgütünün Irak ve Suriye’de çatışmalarda kullanmak üzere çok sayıda çocuğu zorla silahlı kadrosuna kattığı belgelendi.

Haber 19-07-2022 21:56

Son Dakika: MSB duyurdu! 2 PKK/YPG’li terörist daha etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesine saldırı girişiminde bulunan 2 PKK/YPG’li teröristin daha Kahraman Komandolar tarafından etkisiz hâle getirildiğini duyurdu. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 17-07-2022 17:43

Terör örgütünde panik! Türkiye'nin olası harekatı öncesi dikkat çeken görüntü

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine olası yeni harekatı öncesinde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki Suriye’nin Kobani olarak bilinen Ayn El Arap kentinde dikkat çeken bir görüntü kaydedildi. Kaydedilen görüntüde terör örgütünün kentin yüksek kesimlerine rejim bayrağı astığı görüldü.

Haber 17-07-2022 12:31

Yine aynı ülke yine aynı manzara! Türkiye'ye taviz verdiniz diyen terör örgütü yandaşları parlamentoya yürüdü

İsveç'te daha önce de birçok kez gerçekleşen terör örgütü YPG/PKK yandaşları yürüyüşüne bir yenisi daha eklendi. Türkiye-Finlandiya-İsveç arasında imzalanan anlaşmanın ardından "Türkiye'ye taviz verdiniz" diyen örgüt yandaşları İsveç Parlamentosu'na yürüdü. Terör örgütünü simgeleyen bez parçaları açan yandaşlar tavizlerin geri çekilmesini istedi.

Haber 09-07-2022 20:55

Son Dakika: MSB duyurdu! 2 PKK/YPG’li terörist, ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında oldukları belirlenen 2 PKK/YPG’li teröristin, ateş destek vasıtalarııyla etkisiz hale getirildiğini duyurdu. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 04-07-2022 18:27

MSB duyurdu: 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Barış Pınarı ve Zeytin Dalı bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları belirlenen 5 PKK/YPG'li teröristin, ateş destek vasıtaları ile etkisiz hâle getirildiği duyuruldu.

Haber 26-06-2022 11:25

İsveç'ten bir kez daha skandal görüntüler geldi! Göteborg'da küstah gösteri

Türkiye'nin, NATO üyeliğine teröre destek verdiği gerekçesiyle karşı çıktığı İsveç'ten küstah görüntüler gelmeye devam ediyor. Son olarak İsveç'in Göteborg kentinde bir kez daha bir grup terör örgütü yandaşı tarafından skandal bir gösteri düzenlendi. Götaplatsen Meydanı'nda toplanan terör örgütü yandaşları gösteriyi, İsveç'in Türkiye'ye silah ambargosu uygulaması talebiyle gerçekleştirdi.

Haber 20-06-2022 22:20

SON DAKİKA | MSB duyurdu: Saldırı hazırlığındaki PKK'lı teröristler etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı bölgesinde saldırı hazırlığında olan 4 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber 19-06-2022 14:32

Terör örgütünün son oyunu fotoğraflarda ortaya çıktı! İşte kritik bölgenin havadan çekilmiş görüntüleri

Terör örgütü YPG/PKK, sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak için Suriye'nin kuzeyinde işgal ettiği Tel Rıfat ilçesi ve çevre köylerdeki yerleşim yerlerinde tünel kazıp silah saklıyor. Tankların saklanıp tünellerin kazıldığı bölge havadan görüntülendi

Haber 04-06-2022 19:48

Son Dakika: MSB duyurdu! 5 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde tespit edilen 5 PKK/YPG’li teröristin ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirildiğini duyurdu. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 30-05-2022 18:00

Türkiye’nin olası Suriye operasyonuna Rusya’dan destek! ‘Kayıtsız kalamazlar…’

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik yeni bir operasyon yapabileceği iddialarının konuşulduğu şu günlerde Rusya’dan çok önemli bir son dakika açıklaması geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'nin Suriye'de olanlara kayıtsız kalamayacağını söyledi. İşte Rusya’dan gelen son dakika Türkiye mesajının detayları…

Haber 28-05-2022 07:45

İsveç, terör örgütü liderini devlet televizyonuna çıkardı! Bir soruya yanıt vermek istemedi

Son günlerde NATO'ya katılma polemikleriyle gündemde olan İsveç, devlet televizyonuna terör örgütü YPG/PKK'nın ele başlarından Salih Müslim'i çıkardı. Röportaj, Suriye'nin kuzeyindeki ABD askeri üssünde gerçekleştirildi. Zamanlamasıyla dikkat çeken röportajda terör örgütü elebaşlarından Müslim bakın hangi soruya yanıt veremedi.

Haber 25-05-2022 16:35

Erdoğan sinyalini vermişti! İşte sebebi: ABD ve Rusya sözünü tutmadı

ABD ve Rusya, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'yı Türkiye sınırından itibaren 30 kilometre derinlikteki alandan çıkarma sözünü tutmazken, terör örgütü, ülkenin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) güçlerince güvenli bölgeye dönüştürülen sahada pek çok noktaya saldırılar gerçekleştiriyor.

Haber 24-05-2022 18:19

Son Dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli açıklama! Bu iki ülke PKK ve YPG'ye açık bir şekilde destek vermektedir

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu İsveç ve Finlandiya ile ilgili olarak "Bu iki ülke PKK ve YPG'ye açık bir şekilde destek vermektedir. Bunlar terör örgütüdür" ifadelerini kullandı. Bakan Çavuşoğlu NATO'da müttefik olacak bir ülkenin YPG/PKK'ya destek vermemesi gerektiğini belirtti. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 14-05-2022 20:09

“ABD’nin PKK’yı ve YPG’yi meşrulaştırma çabası var”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ABD’nin PKK'yı, YPG'yi meşrulaştırma çabası gördüklerini” söyledi. Çavuşoğlu, "Suriye'de bazı bölgelerdeki ekonomik faaliyetlerin ABD'nin Sezar Yasası yaptırımlarından muaf tutulmasına” ilişkin, "Bu seçici, ayrımcı bir yaklaşım" dedi

Haber 13-05-2022 15:24

MSB duyurdu! PKK/YPG'li 2 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı bölgesinde taciz ateşi açan 2 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber 02-05-2022 19:06

YPG/PKK'dan Azez’e havanlı saldırı: 1 ölü, 7 yaralı

Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Azez bölgesine, YPG/PKK'lı teröristler tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.

Haber 23-03-2022 19:23

Terör örgütünden Azez'de saldırı: 3 ölü, 6 yaralı

Terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’nin Azez kentinde düzenlediği roketli saldırıda ilk belirlemelere göre 3 sivil hayatını kaybetti, 6 sivil de yaralandı.

Haber 15-02-2022 18:20

İngiltere'de Yargıtaydan önemli karar! PKK sembollerini taşımak suç sayıldı

İngiltere'de yüksek mahkeme çok önemli bir karara imza attı. Yargıtay, gösteri ve eylemler sırasında terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavraları taşıyan kişilere verilen cezayı onadı.

Haber 26-01-2022 16:37

Son dakika: MSB duyurdu! Saldırı hazırlığındaki 10 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika! Barış Pınarı Harekatı bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 10 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi.

Haber 22-01-2022 16:52

MSB: 4 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı 3 bölgede toplamda 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber 20-11-2021 16:38

Erdoğan'ın 'operasyon' mesajı sonrası Tel Rıfat'ta dikkat çeken hareketlilik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın operasyon açıklaması sonrası, terör örgütü PKK/YPG'nin bulunduğu Tel Rıfat'taki hareketlilik dikkat çekti.

Haber 21-10-2021 08:41

Suriye'nin kuzeyine olası yeni operasyon! Yetkililer: Diplomasi sonuçsuz kalırsa operasyon kaçınılmaz

Yetkili isimler, Suriye'nin kuzeyine yönelik olası yeni operasyon için Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT'in gerekli çalışmaları yaptığını belirtti. Yetkililer, ABD ve Rusya'yla yapılacak görüşmelerden sonuç çıkmazsa ve terör örgütü PKK/YPG bu bölgelerden çekilmezse operasyonun kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Haber 15-10-2021 17:02

ABD'den Türkiye'ye taziye mesajı! Sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "NATO müttefikimiz Türkiye'ye sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz. Suriye'de öldürülen iki Türk polisinin ailelerine başsağlığı diliyoruz." açıklamasını yaptı.

Haber 12-10-2021 23:53

Erdoğan'ın Suriye sözleri yeni operasyon habercisi mi? Abdullah Ağar yorumladı

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'yle ilgili, "Polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır. Gereken adımları atacağız." dedi. Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendiren Abdullah Ağar, "Sayın Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar son derece manidar. Bu noktada son derece kararlı olduğu gördüm. 'İşbirliği yapamazsak kendi başımıza bu harekatı yaparız' ifadesi Cumhurbaşkanımızın ağzından bence ortaya konmuştur." dedi.

Haber 11-10-2021 20:38

Yasa dışı yollarla Türkiye'e gelmiş! 'Uyuyan hücre' YPG'li terörist, Adana’da yakalandı

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG içinde savaştığı ve yasa dışı yollarla Türkiye’ye girdiği tespit edilen Muhammed B. (30), Adana’da saklandığı evde yakalandı. 'Uyuyan hücre' olduğu ve gelecek talimatlara göre eyleme geçebileceği değerlendirilen Muhammed B., ifadesinde, örgütle ilişiğini kestiğini öne sürdü.

Haber 09-10-2021 10:25

Skandal! YPG/PKK elebaşı: Biden bize söz verdi

YPG/PKK elebaşlarından "Mazlum Abdi" kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Afganistan örneğinin aksine kendilerini terk etmeyeceği sözünü verdiğini iddia etti.

Haber 29-09-2021 11:53