ABD'de üç polis vurularak öldürüldü

ABD'de geçtiğimiz günlerde bir siyahın polis tarafından öldürüldüğü Louisiana Eyaleti'ne bağlı Baton Rouge kentinde üç polis vurularak öldürüldü.

Olayda üç polis de yaralandı. Yaralı polislerden birinin durumu ağır. Şüpheli saldırgan olay yerinde öldürüldü. Emniyet yetkilileri saldırının sadece bu kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz günlerde Baton Rouge'da bir siyahın polis tarafından öldürülmesi, protestolara neden olmuştu. Bu olayın ardından 9 Temmuz'da Dallas'ta gerçekleştirilen bir protestoya ateş açılmış, beş polis yaşamını yitirmişti.

Baton Rouge'da yaşanan saldırıyla ilgilibir amatör cep telefonu görüntüsü, polis araçlarının bir kavşağa geldiğini ve sonra silah seslerinin duyulduğunu gösteriyor.

Emniyet yetkilleri bu sırada otoyolda tüfek taşıyan bir adamın bulunduğu bilgisi üzerine olay yerine gittiklerini söyledi.

Görgü tanıkları, adamın rastgele ateş açtığını belirtti. ABD Başkanı Barack Obama olayı sert bir dille kınadı ve açıklamasında ABD toplumun asla bölünmeyeceğini söyledi.