AK Parti Sözcüsü Çelik: Yalova'da CHP önde ama sonuçlar kesin değil

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik Yalova'daki itirazlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Yalova'da itirazlar üzerine yapılan sayımlarda CHP'nin 6 oyla öne geçtiğini belirterek, "Ancak, AK Parti'nin İl Seçim Kurulu nezdindeki itirazı ve bu itirazın değerlendirme süreci devam etmektedir. Dolayısıyla Yalova'da henüz seçimin sonucu kesin olarak belli değildir" dedi.

Reklam
Reklam

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Bilindiği üzere 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin sonucunda Yalova İlinde, AK Parti'nin 1 oy farkla seçimi kazandığını; ancak CHP'nin İlçe Seçim Kurulu'na itirazı üzerine yapılan sayımlarda CHP'nin 6 oyla öne geçtiğini belirtti.

Ancak, AK Parti'nin İl Seçim Kurulu nezdindeki itirazı ve bu itirazın değerlendirme sürecinin devam ettiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla Yalova'da henüz seçimin sonucu kesin olarak belli değildir. İtirazlar sonucu yapılan tüm değerlendirmelerden sonra çıkacak olan sonuç, elbette başta Yalovalılar olmak üzere herkesin saygı duyması gereken sonuç olacaktır. Ayrıca, Adana, Ağrı ve Hatay illerinde AK Parti'nin yapmış olduğu itirazlarla ilgili işlem ve değerlendirmeler devam etmektedir." (ANKA)


Anahtar Kelimeler: