Babacan ve Davutoğlu, TIME’ın listesinde!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Time dergisinin “dünyanın en etkili 100 ismi” listesine girdi.

ABD’nin haftalık haber dergisi Time, 2012 yılının en etkili 100 isminden oluşan listesini açıkladı. Bu yıl dokuzuncusu açıklanan “Time 100” listesi, dünyanın en etkin figürlerinin faaliyetlerine dikkat çekiyor.

Reklam
Reklam

Time’ın bu yılki dünyanın en etkili 100 ismi listesinde Türkiye’den iki isim yer alıyor: Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan. Listede, Davutoğlu ve Babacan birlikte yer aldı.

YENİ OSMANLILAR

Time, listede Davutoğlu ve Babacan’ın Türkiye’yi hem iç hem de dış dünyada güçlendiren politikalarını aktardı. NBC News’un Kahire muhabiri Ayman Mohyeldin tarafında kaleme alınan yazıda, Davutoğlu ve Babacan’dan “Yeni-Osmanlılar” diye bahsediliyor. Yazıda Avrupa’nın halen finans krizi ve Arap dünyasının da devrimlerle boğuştuğu bir ortamda “Türkiye’nin ekonomisi ve demokratikleşmesi ile bölgede bir model olduğu” aktarıldı.

Mohyeldin, Türkiye’nin dış politikasında Davutoğlu’nun belirleyici olduğunu ve Babacan’ın da ekonomik dönüşümde öncü rol üstlendiğine değindi. Yazıda ABD’nin küresel imajını düzeltmeye çalıştığı bir ortamda Türkiye’nin Arap ve İslam dünyasında nüfuzunun arttığı aktarıldı. Mohyeldin, Davutoğlu ve Babacan’ın önemli rol üstlendiği bu dönemin birçokları tarafından “Yeni-Osmanlıcılık” olarak adlandırıldığını yazdı.

Reklam
Reklam


Anahtar Kelimeler: