Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin AB müzakereleri sonucunda tam üyelik dışında bir alternatifi kabul etmeyeceğini söyledi. AB’nin zamanında yanlış üyeleri filosuna dahil ettiğini dile getiren Bakan Bağış, Türkiye’nin bazı dar vizyonlu ülkelere rağmen eninde sonunda tam üye olacağını belirtti. Bağış, “Türkiye Avrupa Birliği otobüsünde kesinlikle ayakta giden yolcu olmayacaktır. Türkiye diğer bütün ülkeler gibi tam üyelik konusunda kararlıdır.” dedi.
İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) ve Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Otobüs Konferansı’nın kapanış oturumuna Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış katıldı.
Egemen Bağış, İstanbul’un sevginin ve hoşgörünün güzergahı olarak tarihe geçtiğini söyledi. Konferansa katılanları İstanbul’un tarihi ve turistik güzelliklerini görmeleri tavsiyesinde bulunan Bağış, şehrin 700 yıldır camileri ve kiliseleri yan yana misafir eden bir hoşgörü kenti olduğunu dile getirdi.
Türkiye’nin kaderinin değişmesinde önemli rol oynamış bir çok liderin İETT’den geçtiğini ifade eden Bağış, bunlardan bir tanesinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bildirdi. Başbakan Erdoğan’ın eski bir İETT çalışanı olduğunu aktaran Bakan Bağış, bu durumun İETT’nin vizyoner yönünü ortaya koyduğunu aktardı. Bağış, “Sayın Başbakanımız 1974 yılında İETT’de çalışmaya başlamış ve 1981’e kadar İETT’de farklı görevlerde hizmetlerde bulunmuş. Aynı zamanda İETT’nin futbol takımında da oynamış ve gerçekten çok farklı tecrübelere sahip olmuş. O tecrübelerin ışığında bugün Türkiye’nin Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomilerden birisi olmasına öncülük ediyor, doğunun en batılı, batının en doğulu ülkesi olarak barış konusunda savaşı engelleme konusundaki çabalarına öncülük ediyor.” dedi.
Türkiye’yi bölgesinde ilham kaynağı haline getiren en önemli özelliği demokrasinin AB reformları sayesinde güçlendiğini vurgulayan Bağış, Türkiye’yi engelleyeceğini zanneden Avrupa’daki bazı çarpık zihniyetli ülkeler olduğunu belirtti. Bağış, “İstanbul’un o hoşgörüsüyle bu ülkelere sadece gülüp geçiyoruz. 50 yıldır Avrupa Birliği sürecinde olan Türkiye bu zamanda kişi başına düşen milli gelirini 400 dolardan 11 bin dolara çıkardı. Yıllık turizm gelirini 900 milyon dolardan 30 milyar dolara çıkardı. 14 tane üniversitesi olan ülke 50 yıl sonra 200’ün üzerinde üniversiteye sahip oldu. Yediğimiz gıda daha sağlıklı, hijyenik, teneffüs ettiğimiz havadaki oksijen oranı daha temiz olmaya başladı. Bu ülkede bir zamanlar düşünmeye bile korkacağımız reformları büyük bir kararlılıkla hayata geçiriyoruz.” ifadesini kullandı.
'AB SÜRECİ İÇİN GEREKLİ SABIR, AZİM VE KARARLILIK TÜRKİYE'DE VAR'
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz