Bakan Müezzinoğlu ve Yazıcı Edirne'de

Edirne'de incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzionğlu, Edirne AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Burada partililere hitap eden Bakan Yazıcı, "Türkiye'de Cumhurbaşkanı krizi yaşandı, e-muhtıralar oldu. Hiç kimse milliyetçiliği ölçme adetine sahip değil. Aksi görülmedikçe herkes vatanperverdir, herkes milliyetçidir. Elbette ki egemenlik tek bir şeyden ibaret değil. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet kimi seçmişse egemenliği millet adına o kullanır. Kimsenin müdahale hakkı yoktur. Bu süreçleri metanetle, sabırla aştık. Hep millete güvendik, teşkilatımıza güvendik." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Muhafazakarız ama asla statükocu değiliz." diyen Bakan Yazıcı, "Yenilikçi ve dinamik, temposu hızlı bir partiyiz. Evet demokratız. Çünkü demokraside insan hak ve özgürlükleri var, çoğulculuk var. Muhafazakar değerlerle demokrasi arasında sinerji oluşturan Ak Parti'nin kimliği muhafazakar ve demokrattır." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise ekonomi alanında yapılan icraatlardan bahsetti. Müezzinoğlu, "Ak Parti iktidarıyla hayal edilemeyenler oldu. 2003'ün başında 'şimdi Türkiye'de dolar 1 milyon 750 bin lira 2013 yılında kaç lira olur?' deseydik, muhtemelen herkes 'en az 5 milyon' derdi. Şimdi 'Türk parası neden bu kadar değerli?' diyorlar. Ey milliyetçiler, ey ulusalcılar, Türk milleti değerli de, parası da onun için değerli. Paramızı pula çevirdiniz, eskiden paramızın sonunda 6 sıfır vardı. Şayet Ak Parti iktidar olmasaydı sonundaki sıfır sayısı 9 olurdu. Bunlar ancak milleti fakirleştirmeyi, muhtaç etmeyi başarırlar." dedi.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatarak bu işler olmayacağını, Atatürk'ün gösterdiği hedeflere dünyayı okuyarak, çalışarak ve alın teri dökerek ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: