Bakanlar Bağış ile Çelik, Belçika'da

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir Türk baklava firmasının şube açılışına katıldı.

BRÜKSEL (A.A)Bağış ve Çelik, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da hazır bulunduğu açılışta, "Siftah parası" olarak imzaladıkları 100 avroyu kasaya bıraktı.

Reklam
Reklam

Bakan Bağış, buradaki konuşmasında, "Avrupa'nın hala küresel krizle boğuştuğu bir dönemde Türk yatırımlarının Avrupa'da boy göstermesi bizim adımıza gurur, Avrupa adına ise ders vericidir" dedi.

"Antep baklavasından tadan bir Avrupalının Türkiye'ye önyargıyla bakmasının söz konusu dahi olamayacağını" belirten Bağış, "Avrupa'daki önyargıları kırmak için artık Brüksel'e bir çivi daha çakıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye üye olduğunda AB pastasının dilimlerinin küçüleceğini zannedenleri buraya davet ediyoruz. Gelsinler, şu baklava dilimlerinin ihtişamından, baklavanın lezzetinden feyzalsınlar" ifadesini kullanan Bağış, Türkiye'nin AB üyeliğiyle söz konusu pastanın büyüyeceğini ve baklavanın Avrupa mutfağına gireceğini söyledi.

Baklava firmasının sahibi Nejat Güllü ise Brüksel şubesinin dünyadaki istikrarlı büyümelerinin bir göstergesi olduğunu belirterek, "Yurt dışında emin adımlarla büyüyoruz. Avrupa'daki şubelerimiz için şimdiye dek toplamda 1,7 milyon avro yatırım yaptık. İki yıl içinde Avrupa'da 15 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Buna ilaveten ABD'nin Miami ve Suudi Arabistan'ın Riyad kentlerinde yeni şube çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul'daki soğuk hava depolarından günlük gönderilen ürünlerinin en taze haliyle Brükselliler ve kente gelen turistlerle buluşacağına değinen Güllü, "Onların damak tadına uygun olacağına inandığımız başta baklava olmak üzere su böreği ve özel kremalı pastalarımızla mutfağımızın lezzetini tüm dünyaya tanıtacağız" diye konuştu.

Muhabir: Feyzullah Yarımbaş

Yayıncı: Murat Taydaş


Anahtar Kelimeler: