Baklava Yufkasından Çıtır Börek

İçi dışı çıtır çıtır kıvamda lezzeti, mükemmel ve bir o kadar pratik bir börek yapmaya ne dersiniz?

Reklam
Reklam

Malzeme Listesi

1 paket baklava yufkası
2 adet soğan
4 adet patates
150 gr kıyma
göz kararı karabiber, pul biber, tuz, fesleğen, kimyon
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
göz kararı çörek otu, susam

(8 Kişilik - 1 saat)

Hazırlanışı

Adım 1

Tavaya biraz zeytinyağı koyun ve minik doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Soğanların rengi değişince rendelenmiş patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatları ve tuzu ekleyin.

Adım 2

(Benim kıymam pişmiş olduğu için bu etapta eklemiştim. Siz yeni ekleyecekseniz ilk başta kıymayı pişirin.) Patatesler biraz kavrulduğunda ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Adım 3

Düz bir zemine ilk yufkayı serin. Üzerine fırça ile sıvı yağı sürüp diğer yufkayı dikkatlice yağlı olanın üzerine kapatın.

Adım 4

Yine sıvı yağı sürün. Üçüncü yufkayı da yerleştirin. Beş kat olana kadar aynı işlemleri yapın. ( Üç kattan yapacaksanız üçüncü katta bırakıp içini koyun) Beşinci katta iç malzemeden biraz ekleyip her yerine eşit dağıtın.

Reklam
Reklam
Adım 5

Yufkayı sıkı bir şekilde sarıp dilediğiniz gibi dilimleyin ve yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsinize yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde sarıp dilimleyip tepsiye yerleştirin.

Adım 6

Üzerine sıvı yağı ve yoğurtlu karışımdan sürün, çörek otu ve susam serpin. 180 derecede iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…

Püf Noktası

Yufkaların üzerini kapatırsanız çabuk kurumasını önleyebilirsiniz