BDP'li Sırrı Sakık'tan Oya Eronat'a ağır sözler

TBMM'deki bütçe görüşmeleri gergin başladı. CHP milletvekili Balbay'ın yemin etti, BDP'li Hasip Kaplan'ın rapor kitabını fırlattı.

Bunun yanı sıra kürsüye gelen BDP milletvekili Sırrı Sakık'ın AK Partili Oyo Eronat'a söylediği sözler tepkiye neden oldu.

Reklam
Reklam

BDP'li Sakık kürsüde konuşma yaptığı sırada kendisine laf atan AK Partili Eronat'a "Otur yerine acısının keyfini çıkaran kadın" dedi. Sakık, "Bundan demokrasi çıkmaz. Türkiye yıllardır bunu denedi" diye konuştu.

'Evlat ölümleri üzerinden mi siyaset yapacağız?'

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde konuşma yaparken, kendisine, "Otur yerine, acısının keyfini çıkaran kadın” diye seslenen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'a tepki gösterdi. Eronat, Sırrı Sakık'ın da oğlunu kaybettiğinin hatırlatılması üzerine, "Evlat ölümleri üzerinden mi siyaset yapacağız?" diye sordu.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Eronat, bugün Meclis'te çok elim bir cümlenin sarf edildiğini ve bir anneye söylenmemesi gereken bir cümle sarf edildiğini söyledi. Kendisinin yola bir anne olarak çıktığını belirten Eronat, "İstedim ki çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın, çocuklar babasız kalmasın. Bu mücadeleyle yola çıktım. Anneliğin ideolojiliği yok. Ne yapsaydım yani? Evladımın acısını alıp otursa mıydım? Ama ben mücadele yolunu seçtim. Çözüm için mücadele yolunu seçtim. Anneler, çocuklar için mücadele yolunu seçtim. Bana her kürsüye çıktıklarında evladım üzerinden saldırıda bulunuyorlar. Ben bu çirkin cümleyi ve bu sözün sahibini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin, Sırrı Sakık'ın da evladını kaybettiğini hatırlatması üzerine Eronat, "Biz evlat ölümleri üzerinden mi siyaset yapacağız. Bu cümleyi hiç duymamış olayım. Ben onun evlat kaybetmesi üzerinden siyaset yapamam. Kaybedilen evlattır. Ben bütün evlatlar için üzülürüm.” ifadelerini kullandı. Eronat'ın, konuşmasının sonuna doğru duygulandığı ve gözlerinin yaşardığı görüldü.

AK Partili Oya Eronat'ın oğlu 17 yaşındaki Eren Şahin 2008 yılında Diyarbakır'daki terör saldırısında hayatını kaybetmişti. Eronat ise 2011 yılında Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından milletvekilliği hakkını kazanmıştı.


Anahtar Kelimeler: