Berkin'in babasından Burak Can'ın babasına anlamlı telefon

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan Okmeydanı'nda vurularak yaşamını yitiren Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu'nu arayarak başsağlığı diledi.

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından, yapılan gösteriler sırasında Beyoğlu'nda Burakcan Karamanoğlu silahla vurularak öldürülmüştü. Bu iki acı olaydan sonra sokaklarda toplanan kimi gruplar Berkin lehine, kimi gruplar da Burakcan lehine slogan atarak 'ölümler üzerinden' bir gerginlik yaşanıyordu. Ancak bu gerginliği hem Berkin'in hem de Burakcan'ın babaları bozdu. Berkin'in babası Sami Elvan, bugün toprağa verilen Burakcan'ın babası Halil Karamanoğlu'nu telefonla aradı ve tüm Türkiye'ye şu sözlerle ders verdi: "Senin evladın benim evladımdır"

Reklam
Reklam

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, hayatını kaybeden Burakcan'ın babası Halil Karamanoğlu'nu arayarak başsağlığı diledi.

İki baba birbirine 'Senin evladın benim evladımdır' diyerek acılarını paylaştı.

Burakcan'ın babası Halil Karamanoğlu, İstanbul'a dönünce Sami Elvan'ı ziyaret edeceğini söyledi.

Berkin Elvan'ın ailesinden edinilen bilgiye göre, iki babanın "Evlat acısının kıyaslaması olmaz, acılarımızı siyasete alet edip nefret ortamı oluşturmalarına biz aileler olarak müsaade etmeyeceğiz" dediği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Gül acılı aileleri aradı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından İstanbul'da ve Tunceli'de meydana gelen olaylarda hayatlarını kaybeden Burak Can Karamanoğlu ile polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Gül, Halil Karamanoğlu ve Süleyman Küçüktağ ile telefon görüşmesi yaptı. Gül, Karamanoğlu ve Küçüktağ ailesine sabır diledi.

Reklam
Reklam

Ayrıca Gül, Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu'na "Oğlunuzun acısını yüreğinizde taşırken verdiğiniz metanetli mesaj ve açıklamaları dinledim. Çok etkilendim. Bunun için size ayrıca çok teşekkür ediyorum" dedi.