Beşiktaş - Torku Konyaspor (CANLI)

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında sahasında Torku Konyaspor'la karşı karşıya geliyor.

BEŞİKTAŞ - TORKU KONYASPOR

Reklam
Reklam

STAT: Atatürk Olimpiyat
HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Serkan Gençerler
SAAT: 21.15
YAYIN: ATV ve Mynet Canlı Anlatım

BEŞİKTAŞ: Boyko, Serdar, Delgado, Guedes, Tosic, Necip, Veli, Kerim, Quaresma, Sosa, Cenk

KONYASPOR: Kaya, Volkan, Selim Ay, Vukovic, Mehmet Uslu, Skubic, Mbamba, Hadziahmetovic, Selçuk Alibaz, Sissoko, Bajic

Beşiktaş avantaj arıyor

Spor Toto Süper Lig'de aldığı arka arkaya galibiyetlerle dikkati çeken siyah-beyazlı ekip, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında konuk edeceği Torku Konyaspor karşısında kazanarak, deplasmanda oynayacağı rövanş karşılaşması öncesi avantaj yakalamak istiyor.

Beşiktaş'ın çeyrek final yolu

Bu sezon Türkiye Kupası'nda mücadelesine grup müsabakalarıyla başlayan Beşiktaş, Sivas Belediyespor, 1461 Trabzon ve Kardemir Karabükspor'un da yer aldığı C Grubu'nu 10 puanla ikinci sırada tamamladı ve son 16 turunda D Grubu'nu ilk sırada bitiren Bucaspor'la eşleşti. Siyah-beyazlı ekip, Ege temsilcisiyle deplasmanda oynadığı maçta da rakibine 2-0'lık üstünlük sağladı ve kupada çeyrek finale adını yazdırdı.

Reklam
Reklam

Konyaspor'un çeyrek final yolu

Kupadaki mücadelesine üçüncü turdan başlayan ve bu turda Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Kocaeli Birlikspor'u 4-1'le geçen Torku Konyaspor, Kayserispor, İnegölspor ve Etimesgut Belediyespor'un yer aldığı G Grubu'nu 16 puanla lider bitirdi. Son 16 turunda da Antalyaspor'u 1-0'lık skorla kupanın dışına iten Torku Konyaspor, çeyrek finalde Beşiktaş'ın rakibi oldu.

4 sezon sonra çeyrek finalde

Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda 4 sezon sonra çeyrek finalde mücadele edecek.

Son olarak kupayı kazandığı 2010-2011 sezonunda çeyrek finalde boy gösteren siyah-beyazlı ekip, son yıllarda bu kulvarda istediği performansı gösterememişti.

Beşiktaş ile Torku Konyaspor arasında bu sezon Süper Lig'in ilk yarısında İstanbul'da oynanan müsabakayı ev sahibi ekip, Oğuzhan Özyakup, Mario Gomez, Gökhan Töre ve Kerim Frei'ın golleriyle 4-0 kazanmıştı.

Reklam
Reklam