Çevre Bakanı İdris Güllüce’nin Ceylanpınar temasları

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak için Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine geldi.

Helikopterle Ceylanpınar ilçesine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ilk olarak Kaymakamlık makamını ziyaret etti. Kaymakam Ahmet Karatepe, Bakan Güllüce'ye Ceylanpınar ilçesini sinevizyon eşliğinde tanıtarak bilgi verdi. Kaymakamlık temasının ardından ilçe Jandarma Komutanlığı'na ziyarette bulunan Güllüce, temaslarına Ceylanpınar Belediyesi'nde devam etti. Belediyenin balkonundan vatandaşlara seslenen Bakan İdris Güllüce, birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Hangi etnik yapıda olursa olsun, hangi dili konuşursa konuşsun, bizim yanımızda tüm insanlar eşittir. Yarabbi bizim birliğimizi artır, bizim sevgimizi daha fazla artır, bizim aramıza fitne sokanları kahret. Biz muhacir, biz Ensar kültüründen gelmekteyiz. Onlar ise Fransız ve Alman kültüründen besleniyorlar. Biz kapımızı açmışız, hangi mezhepten olursa olsun gel diyoruz. Onlar da gemileri batırıyorlar Fransa'ya, İtalya'ya çıkmasın diye. Kimin kültüründen geldiğimiz belli."

Belediye Başkanı Menderes Atilla tarafından fahri hemşeri unvanı alan Güllüce, duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bakan İdris Güllüce, belediyedeki temaslarının ardından uzun bir araç konvoyu eşliğinde, Suriyelilerin kaldığı TelhamutMülteci Kampı'nı ziyaret etti. Ziyaret esnasında Kaymakam Karatepe, mülteci kampındaki faaliyetler konusunda Bakan Güllüce'yi ve beraberindeki heyeti bilgilendirdi. Güllüce, mülteci kampında bulunan eğitim ve sosyal tesisleri gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Reklam
Reklam

Bakan Güllüce'ye Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa AK Parti Milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu, Abdülkerim Gök, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile diğer mülki ve idari amirler eşlik etti.


Anahtar Kelimeler: