Çirkin olduğunuz için şükredeceğiniz 5 önemli şey

Güzellik ve çirkinlik olgusu kişiden kişiye değişiyor ama çoğu insana göre estetik gelmeyen bazı şeylerin aslında sağlığımıza müthiş faydası olduğunu biliyor muydunuz?

Büyük kalça

Reklam
Reklam

Çoğu Türk kadınının derdi olan büyük kalça, Oxford Üniversitesi'nin araştırmalarına göre diyabet riskini ortadan kaldırıyor. Ayrıca kalçadaki yağlar tampon görevi de yapıp, yağ asitlerini temizliyor. Damar sertleşmelerine karşı iyi kolestrolü de üreten büyük kalçaların faydaları saymakla bitmiyor.

/

/

Küçük meme

Aynaya bakıp bakıp giydiğiniz hiçbir şeyi yakıştırmadığınız bedeninizle barışın çünkü büyük memeler sırttaki kıvrımları değiştirerek ağrıya sebep oluyor.
Viyana Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre küçük memeler daha hassas ve duyarlı. Yani hissetmediğiniz bir şeyi bedende yük etmenin manası yok aslında.

/

Büyük kulaklar
Drç Ralph Home, büyük kulakların yaşlılıkla beraber oluşabilecek duyma kaybını önlediğini söylüyor.

/

Kalın parmaklar
Halk dilinde "dolma parmak" olarak bilinen parmaklara sahipseniz şanslısınız. Bilim insanlarına göre kısa parmaklar insanların daha iyi koşmalarını sağlıyor.
Uzun parmaklar ise işlev görmek için çok daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor.

Reklam
Reklam

/

Büyük burun
Eminiz her defasında estetik düşündünüz ama şimdi bir kez daha düşünün. Büyük burunlar vücudun enfeksiyon kapmasına neden olan toz parçacıklarını ve bakterileri solumamızı engelliyor. Büyük burunlar ayrıca saman nezlesinin etkilerini de azaltıyor.

/