Edirne Valisi Hasan Duruer, Avrupa Denize Kıyısı Olan Bölgeler Konferansı'nda (CPMR) Politik Büro asil üyeliğine seçildi.
Edirne Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Duruer, Edirne, Çanakkale, Kırklareli, Sinop, Tekirdağ, Samsun ve Trabzon'un il özel idarelerinin üye olduğu CPMR'nin Polonya'da düzenlenen toplantısında yönetimde ağırlığı olan 28 kişilik Politik Büro asil üyeliği ile Türkiye temsilciliğine seçildi.
Kırklareli Valisi Mustafa Yaman Politik Büro'da alternatif üye olarak yer aldı, Edirne Vali Yardımcısı ve Balkan ve Karadeniz İşbirliği Komisyonu (BBSRC) İkinci Başkanı Dr. Ayhan Özkan da komisyon adına Politik Büro'da alternatif üye olarak görev üstlendi.
Öte yandan, 28 ülkeden katılan 300 delege, Fransa Milli Savunma Bakanı Jean Yves Le Drian'ı yeniden CPMR Başkanlığı'na seçti.
Muhabir: Cihan Demirci
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz