DİYARBAKIR'DA 'SANAT SOKAĞI' TRAFİĞE AÇILIYOR

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, Merkez Yenişehir İlçesi'nde 2008 yılında trafiğe kapatılan Cami Sokağı daha sonra sokakta bulunan kafeler nedeniyle Sanat Sokağı adını aldı.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, Merkez Yenişehir İlçesi'nde 2008 yılında trafiğe kapatılan Cami Sokağı daha sonra sokakta bulunan kafeler nedeniyle Sanat Sokağı adını aldı. Ancak, son bir yılda sokakta bulunan yeşil alanların üzerine ruhsatsız bir şekilde kafelerin yapılması ve sokakta bir metrekare bile yeşil alan kalmaması nedeniyle tartışma konusu olan sokak için belediye radikal bir karar aldı. Ulaşım Korordinasyon Merkezi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı, seçilmeden önce kente hizmet için 3 kırmızı çizgilerinin bulunduğunu kamuoyuna deklare ettiklerini, birinin Sanat Sokağı'ndaki kaçak yapılaşma ve yeşil alanın yok edilmesini engellemek, diğerinin Mahabat Bulvarı üzerindeki sıkıntılar ve üçüncüsünün ise,Suriçi olduğunu söyledi. Anlı, "Biz orayı trafiğe açmak zorundaydık. UKOME'den bir karar alındı ve karar orada bulunan kafe sahiplerine tebliğ edildi. Belli bir süreleri var. Ya oraları boşaltırlar ya da oralar için gereği yapılacaktır. Diyarbakır kamuoyunun bizden bu yönlü ciddi bir beklentisi vardı. Eğer gereğini yapmasaydık, çıkıp öz eleştiri yapmak zorunda kalacaktık" dedi.

Reklam
Reklam



Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: