Diyet Sebze Burger

Hem sağlıklı, hem pratik, hem hafif, hem doyurucu, hem de lezzetli..

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 15dk
Pişirme Süresi 10dk
Kalori/Porsiyon -

Yaz boyu yediğimizin içtiğimizin tadını yeterince çıkardıysak, sıra geldi alınan kiloları yavaş yavaş vermeye... 'Yine de ben burgere doymam' diyenlerden misiniz? O zaman bugün burger yapıyoruz. Üstelik köftesini de sebzeden yapıyoruz! Hem sağlıklı, hem pratik, hem hafif, hem doyurucu, hem de lezzetli... Diyette olanlar ve sebzeseverler için geliyor.

Reklam
Reklam

Malzeme Listesi

1 kase kabak
1 kase havuç
1 kase soğan
2 kase sarımsak
1/2 kase ufalanmış kepek ekmeği
1 kase (isteğe bağlı) yumurta
2 kase marul yaprağı
2 kase domates
2 kase soğan halkası
4 kase cheddar (çedar) peyniri
2 kase kepekli ,tahıllı ya da çavdarlı burger ekmeği

(2 Kişilik - 25 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Kabak ve havucu soyduktan sonra rondodan geçirin. Rondodaki bu karışıma 1 adet soğanı ve sarımsağı ekleyin, tekrar rondodan geçirin.

Adım 2

Ufalanmış kepek ekmeğini de bu karışıma ilave edin ve spatula desteğiyle karıştırın.

Adım 3

Dilerseniz maydanoz ve sonrasında istediğiniz baharatlardan ilave edin (Köfte harcı gibi düşünebilirsiniz)

Adım 4

Burger köftesi şeklini verir gibi ekmeğinizin ebadında yuvarlak parçalar dökün (Bu aşamada yumurtasız sebze köftemiz dağılır gibi düşünebilirsiniz, ancak ufalanmış kepek ekmeği tutacaktır. Yine de daha tok olsun isterseniz 1 adet yumurta ve 1 avuç kadar kepek unu ekleyebilirsiniz) Yalnızca hafif bir zeytinyağı gezdirilen tavada ters düz yaparak pişirin.

Reklam
Reklam
Adım 5

Burger ekmeğine sırasıyla malzemeleri ekleyin. Tabanına burger sos sürdüğünüz ekmeğinize sırasıyla marul, sebze köfte, cheddar peyniri, domates ve soğan dilimlerini yerleştirin.

Adım 6

Sebze burgeriniz renk cümbüşü köftesiyle hazır... Yanında garnitür olarak tarhana cips ya da pancar cips kullanabilirsiniz.

Püf Noktası

Sebze köftenin dağılmasından endişe ediyor iseniz, 1 adet yumurta ve 1 avuç kadar kepek unu eklemeyi unutmayın. Ancak ben bu tarifte her ikisini de kullanmadım.