Emine Ülker Tarhan yeni partisi için dilekçe verdi

CHP eski Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan yeni partisinin kuruluşu için dün İç İşleri Bakanlığı'na dilekçe verdi. Yeni partinin logosu güneş ve ay çiçeğinden oluşuyor.

Bir süre önce CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan ekibiyle yeni partisini kuruyor. Partisinin kuruluşu için bugün başvuruda bulunan Emine Ülker Tarhan dün saat 13.30'da İç İşleri Bakanlığı'na giderek partisi için somut adımlar attı.

Reklam
Reklam

Emine Ülker Tarhan, "Biz az önce Anadolu Partisi'ni kurduk. Mutluyuz, umutluyuz. Belki 'neden' diye biraz açmak gerekir. Neden Anadolu Partisi? Çünkü Anadolu, bir milletin doğuş ve varoluş hikayesi. Çünkü Anadolu, kültürlerin kaynaştığı, ebedi yurdumuz. Çünkü Anadolu, zulme karşı, işgale karşı direnişin kalesi. Çünkü Anadolu, tertemiz insanların ülkesi. Biz odağına insanı koyduk, Türkiye'yi ayağa kaldırmak için Anadolu Partisini kurduk. 'Uğurlu olsun' diyorum. 'Önemli olsun' diyorum. Adı gibi 'kadim olsun' diyorum, Anadolu Partisi. ANA Parti, ülkemize ve ulusumuza, milletimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Emine Ülker Tarhan'ın yer alacağı partinin ismi 'Anadolu Partisi' olması bekleniyor. Partinin logosunun güneş ve ay çiçeğinden oluşuyor. Güneş, Anadolu ve umudu; ay çiçeği ise Trakya’yı sembolize ediyor. Kadıköy'deki bir otelde basın toplantısı düzenleyen grup yeni parti kurma konusunda toplantı yaptı ancak partinin logosu ve ismi hakkında kesin bir karara varılmadı. Toplantıda Emine Ülker Tarhan ve Türker Ertürk yer almadı. Yeni kurulacak olan partiyle alakalı bilgiler önümüzdeki günlerde netleşecek.

Reklam
Reklam

Emine Ülker Tarhan'ın danışmanı tarafından yapılan açıklamada "Ankara Milletvekili Sayın Emine Ülker TARHAN 14 Kasım 2014 Cuma günü saat: 13.30 'da yeni bir Siyasi Parti kuruluşu ile ilgili başvuruyu yapmak üzere İçişleri Bakanlığı'nda olacaktır" denildi.

Geçtiğimiz haftalarda istifa eden CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın yeni parti kuracağı söylentisi etrafta dolaşıyordu. CHP'den bazı isimlerin de kurulacak olan partiye tranfer edileceği iddia ediliyor. Tarhan şu gerekçeleri öne sürerek istifa kararı almıştı:
"Türkiye'nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğu, iş ve terör cinayetleri ile sarsıldığı bu çok kritik dönemde sorumsuz çağrılar, tutarsız tezkere söylemleri, belirsiz politikalar ile halkımızın duyarlılıklarından kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da hedefi de bulunmayan yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP' den istifa ediyorum"

Reklam
Reklam

Emine Ülker Tarhan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Bir süre avukatlık yaptıktan sonra yargıç oldu. 2001 - 2011 yılları arasında Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde tetkik hakimi olarak görev yaptı.


Anahtar Kelimeler: