Eskişehirspor – Beşiktaş maçı özeti ve önemli anları

Spor Toto Süper Lig 21. hafta maçında Eskişehir deplasmanına konuk olan Beşiktaş, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Eskişehirspor - Beşiktaş maçının özeti ve önemli anları...

Süper Lig’in alt sıralarından kurtulmaya çalışan Eskişehirspor, sahasında Beşiktaş'ı 1-0 yendi. Hafta içi Avrupa Ligi’nde Liverpool deplasmanından mağlup dönen Beşiktaş, bu mağlubiyetle de liderliği kaptırdı. Eskişehir Atatürk Stadı’nda oynanan maçta Eskişehirspor’un tek golünü 17. dakikada Kaan attı.

Reklam
Reklam

ESKİŞEHİRSPOR 1 - 0 BEŞİKTAŞ

STAT: Eskişehir ATATÜRK

HAKEMLER: Ali Palabıyık, Ali Saygın Ögel, Hakan Yemişken

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Sezgin, Mustafa, Diego, Kamil (Dk.57 Birol), Lawal, Causic, Özgür, Kaan (Dk.76 Sezer), Serdar (Dk.83 Ergün), Funes Mori

BEŞİKTAŞ: Cenk, Serdar (Dk.53 Atiba), Ersan, Necip, Motta (Dk.53 Gökhan Töre), Olcay, Veli (Dk.67 Tolgay), Sosa, Kerim, Oğuzhan, Mustafa Pektemek

SARI KARTLAR: Diego (Eskişehirspor), Kerim, Motta, Necip, Oğuzhan, Tolgay (Beşiktaş)

GOL: Dk.17 Kaan (Eskişehirspor)

18'inci dakikada gelişen Eskişehirspor atağında Kamil Ahmet'in ortasında ceza alanında Mori vurdu, top kalecinin bacaklarının arasından kale çizgisine yöneldi Kaan kale çizgisinin yanında boşta kalan topu ağlara gönderdi: 1-0.

29'uncu dakikada Olcay'ın ortasında Sosa sert vurdu top kaleci Boffin'den döndü. Müsait durumdaki Mustafa topu auta gönderdi ve Beşiktaş golü kaçırdı.

Reklam
Reklam

Karşılaşmanın ilk yarısı Eskişehirspor'un 1-0 üstünlüğü ile kapandı.

49'uncu dakikada Lawal orta sahadan aldığı topla ceza alanına girdi vuruşunda top kaleci Cenk'ten döndü, boşta kalan topu Beşiktaş savunması uzaklaştırdı.

50'nci dakikada Kaan'ın kullandığı serbest atışta Diego kafayla vurdu kaleci Cenk'in tokatladığı top üst direğe çarpıp kornere çıktı.

70'inci dakikada Kaan'ın kullandığı serbest atışta Mori'nin kafa şutunda Beşiktaş kalecisi Cenk topu kornere çeldi.

Eskişehirspor - Beşiktaş maçı, Eskişehirspor'un 1-0 galibiyeti ile bitti.

“GEREKEN ENERJİYİ SAHAYA YANSITAMADIK”

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Eskişehirspor'u tebrik ederek, Eskişehirspor'un hak ettiği bir galibiyet aldığını kaydetti. Maçta gereken enerjiyi sahaya yansıtamadıklarını aktaran Bilic, "İlk yarıya iyi başladık. Pozisyonlar bulduk ancak şanssız bir şekilde geriye düştük. İkinci yarıda oyunu çevirmek istedik ama yorgun düştük. Gereken enerjiyi ortaya koyamadık. Sahada gerekli enerjisi yansıtabilen bir oyuncumuz bile yoktu. Maç öncesinde bu senaryo öngörülebiliyordu Liverpool maçından sonra en zor deplasman maçına çıktık. Maçta gereken enerjiyi, mücadeleyi ortaya koyamadık” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"İŞLER KÖTÜ GİTTİYSE BUNUN SEBEBİ ROTASYON DEĞİL”

Bilic, "Bugün işler kötü gittiyse bunun sebebi rotasyon değil” diyerek, "Maçı kaybettiğinizde teknik direktörün yanlış seçimler yaptığını söyleyebilirsiniz. Ama bugün işler kötü gittiyse bunun sebebi rotasyon değil. Liverpool'la hem fiziksel hem de zihinsel olarak zor bir maç oynadık. Demba Ba sakat olduğu için ilk 18'de değildi. Gökhan'ın da sakatlığı vardı. O yüzden ilk 11'de başlamadı. Liverpool maçında görev almayan oyuncularımıza görev verdik. Burada amaç, oyuncuların mümkün olduğu kadar direncini ve seviyesini yüksek tutabilmekti. Tabii ki kaybettiğimizde siz haklısınız. Çünkü siz görüşlerinizi maçtan sonra dile getiriyorsunuz. Bu anlamda yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİRSPOR – BEŞİKTAŞ MAÇINDAN NOTLAR

Seyirciler aranarak tribüne alındı

Maç nedeniyle stadyum çevresinde polisler geniş güvenlik önlemi aldı. Stat çevresinde seyyar satıcılar bulundurulmadı. Stada girenler tek tek aranarak içeriye alındı. Madeni para, çakmak ve pet şişelerin stada girilmesine izin verilmedi.

Reklam
Reklam

Taraftarlar maça ilgi gösterdi

Şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş ile ligin alt sıralarında kurtulmaya çalışan Eskişehirspor'un karşılaştığı. Atatürk Stadyumu'ndaki maça her iki takımın taraftarları yoğun ilgi gösterdi. Beşiktaşlı taraftarlar için ayrılan 800 kişilik misafir tribün tamamen doldu. Açık tribündeki yerini alan Bando Es Es orkestra grubu da Eskişehirspor marşları çalarak taraftarları coşturdu.

Özgecan için pankart

Eskişehirporlu taraftarar tribünlerde Mersin'de öldürülen üniverite öğrencisi Özgecan ile ilgili pankartlar açarken Beşiktaş taraftararı da "Özgecan'ın katili idam edilsin" diye slogan attı.

Demba Ba ısınırken sakatlandı 

Beşiktaş teknik direktörü Slaven Biliç'in ilk 11'e aldığı yıldız futbolcusu Demba Ba, karşılaşma öncesi ısınma hareketlerinde sakatlanınca yerine Mustafa Pektemek ilk 11'de sahaya çıktı. Demba Ba ise maçı tribünde izledi. Beşiktaş kalesini ise dün doğum gününü kutlayan Cenk Gönen korudu.

Reklam
Reklam

VELİ KAVLAK: SABAHA KADAR OYNASAK...

Maçla ilgili değerlendirmelerde bulunan Beşiktaş’lı futbolcu Veli Kavlak, sahanın zemininden şikayet etti. Eskişehirspor karşısına yorgun çıkmadıklarını ifade eden Veli, "Yorgun değiliz, alakası yok. Maça iyi başladık, kontrol bizdeydi ancak şansız bir gol yedik. Bu sahada top oynamak çok zor, sabaha kadar pas yapsak, top oynasak gol bulamazdık, imkansız yani. Eskişehir'de tamamen savunma yaptı. İlk yarıda gayet iyiydik, 2-3 net pozisyonumuz vardı. Neyi iyi yapıp, neyi kötü yaptığımızı biliyoruz. Bu tarz saha ve zeminlerde ilk golü atan takım kapanıyor, ceza sahası içerisinde rakipten 5-6 kişi vardı." dedi.

BEŞİKTAŞ’TAN FEDERASYONA ERTELEME TEPKİSİ

Siyah-Beyazlılar’ın Eskişehirspor deplasmanından 1-0’lık sonuçla ayrılmasının ardından Beşiktaş Yönetimi’nden TFF’ye ‘erteleme’ tepkisi geldi. Yoğun bir fikstürleri olduğu için Liverpool’la oynadıkları Avrupa Ligi maçından sonra çıktıkları Eskişehirspor mücadelesinde etkisiz kaldıklarını savunan Beşiktaş Asbaşkanı Deniz Atalay, “Hafta içinde çok önemli bir maç oynadık. Ve sadece 1 gün inlenebildik. Zorlu haftalar geçiriyoruz. Bizim hafta içinde bu maçı erteleme talebimiz oldu. Herkes ülke puanını konuşuyor. Bizim perşembe günü oynayacağımız Liverpool maçı da, ülke puanı için önemli bir mücadelede  olacak. Daha iyi hazırlanabilmek için erteleme talep ettik ama kabul görmedi. Federasyon böyle uygun gördü!” serzenişinde bulundu.

Reklam
Reklam