Facebook hikayeleri masaüstüne taşındı

Bilindiği gibi hikayeler özellikle Instagram uygulamasında büyük bir başarı elde etmişti. Firma bu başarıyı Facebook’ta da yakalamak istiyor.

En büyük sosyal ağ gruplarından biri olan Facebook, özellikle Snapchat’ten kopyaladığı özellikleri kendi platformlarına yayarak eleştiri toplamıştı. Sitenin rakibinden aldığı Hikayeler özelliği, Instagram ve Whatsapp’a da gelmişti. Snapchat’in günlük kullanıcısından fazla kullanıcısı olduğu açıklanan hikayeler özelliğini kullananlar için Facebook’tan yeni bir haber geldi. Masaüstü için Facebook hikayeleri duyuruldu.

Reklam
Reklam

Facebook hikayeleri, sitenin mobil uygulamasında ve messenger’da görünüyordu. Mobil tarafta en üstte yer alan hikayeler, sitenin masaüstü yani web sürümünde sağ kısımda yer alacak. Bunun dışında hikayelerin kullanımında bir değişiklik olmayacak. Kullanıcılar fotoğraf ve videolarını hikayelerine ekleyebilecek ve bunlar 24 saat boyunca görünür olacak. Firma, özelliğin masaüstü sürümü kullanıcılarına dağıtılmaya başlandığını duyurdu. Ancak halen test halinde olan özelliğin yakında tüm kullanıcılara verileceği belirtildi.

Hikayeler özelliğinin masaüstüne getirilmesinin, özelliğin kullanımında artış yapıp yapmayacağı merak ediliyor. Bilindiği gibi hikayeler özellikle Instagram uygulamasında büyük bir başarı elde etmişti. Firma bu başarıyı Facebook’ta da yakalamak istiyor.

****


Anahtar Kelimeler: