Fatih Medresesi’nden 150 Hafız Ve 150 Hoca Için Icazet Töreni

Fatih Medresesi 150 hafız ve 150 hoca için icazet töreni düzenlendi. 'Türkiye hafızına sahip çıkıyor'...

Fatih Medresesi 150 hafız ve 150 hoca için icazet töreni düzenlendi. 'Türkiye hafızına sahip çıkıyor' sloganıyla gerçekleştirilen organizasyon, Kuran’ı Kerim Türkiye birincisi Fatih Bilir’in Kuran tilavetiyle başladı.

Reklam
Reklam

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen icazet törenine yaklaşık 7 bin vatandaş katıldı. Küçük hafızların sırayla kürsüye çıkarak ayet ve hadis okumaları büyük beğeni topladı.

7 yaşındaki Alim İmran Erdoğan beşikten mezara kadar ilim talep edilmesi gerektiğini söyleyerek, " Bende beşikteyken Fatih Medreseleri’nde ilim talep ettim. Mevlaya şükürler olsun hafız oldum. İnşallah hocada olacağım.” dedi.

Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar, 173 şubeyle vatandaşlara Kuran-ı Kerim’i öğretmeye çalıştıklarını ifade etti. Fatih Medreseleri olarak Türkiye’nin dört bir tarafında çocukları Kuran’la tanıştırdıklarını söyleyen Bayraktar, “İnsanları Kuran-ı Kerimle tanıştırmaya, Allah’la tanıştırmaya, peygamber efendimizle tanıştırmaya çalışıyoruz. Bu organizasyonları gençlerimizi güzel şeyler tanıştıralım onlara güzel şeyler aktaralım diye yapıyoruz. Çocuklarımız 7-8 yaşlarında Kuran-ın 6666 ayetini öğrenerek hafız oluyor. Bu çocuklarımız bir gün içerisinde Kuranı Kerimi baştan sonuna kadar okuyabiliyor. Bu gerçekten mucizevî bir olay.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan törenin ardından 150 hoca ve 150 hafız, hocalarının elinden icazet aldı.


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: