Felipe Melo kimdir?

Felipe Melo, 26 Haziran 1983 tarihinde Brezilya'nın Volta Redonda kentinde dünyaya geldi.

Tam adı Felipe Melo vicente de Carvalho olan orta saha oyuncusu profesyonel futbol kariyerine 2001 yılında Flamengo'da başladı.

Reklam
Reklam

Felipe Melo, Flamengo'da 2 sezon geçiren defansif orta saha oyuncusu daha sonra sırasıyla ülkesinin Cruzeiro ve Gremio takımlarında forma giydi.

Cruzeiro'da Süper Lig'den tanıdığımız Alex, Nobre ve Edu Dracena ile birlikte oynadı.Gremio'nun küme düştüğü sezonda ise taraftarlar onu kötü performansı nedeniyle başarısızlığın mimarları arasında gösterdi

Felipe Melo’nun Avrupa'ya ilk transferi ise Mallorca'ya oldu. Brezilyalı oyuncu La Liga'da sırasıyla Racing Santander ve Almeria formaları giydi. Almeria'da geçirdiği başarılı iki sezonun ardından İtalya kapıları Melo'ya açıldı.

Felipe Melo, 2008-2009 sezonunda 13 milyon avroluk bonservis bedeli karşılığında Fiorentina'ya transfer oldu. Floransa ekibinde çok iyi bir sezon geçiren başarılı orta saha oyuncusunun bir sonraki durağı Juventus olacaktı. 30 Haziran 2009 tarihinde kendisini 5 yıllığına Juventus'a bağlayan imzayı atan Melo için Fiorentina'ya tam 25 milyon avro ödendi. Ancak buradaki ilk sezonunda büyük hayâl kırıklığı yaratan Melo, İtalya'da yılın en kötü transferi seçildi.

Reklam
Reklam

Felipe Melo, İlk kez 2009 yılının Şubat ayında milli formayı sırtına geçirdi, 2009 yılında FIFA Konfederasyonu Kupası şampiyonluğu yaşadı. Sert oyun yapısıyla dikkat çeken Melo, 2010 Dünya Kupası'nda da milli takım formasını giydi. Ancak özellikle Hollanda ile oynanan çeyrek final karşılaşmasında hem kendi kalesine attığı golle, hem de maçın ikinci yarısında Robben'e yaptığı sert faul sonrası gördüğü kırmızı kartla eleştiri oklarına hedef olmuştu.

Melo, hayranı olduğu efsanevi İngiliz futbolcu Gary Lineker'den esinlenerek oğluna 'Lineker' ismini verdi.
Felipe Melo sert futbolunun yanı sıra oyunun iki yönünü de oynayabilme ve topu iyi kullanma özellikleriyle de ön plana çıkan bir oyuncudur.

Felipe Melo, İlk evliliğinden Linyker adında bir oğlu olmuştur. 2004 yılında Brezilyalı Roberta ile evlenmiştir. Bu evliliğinden Davi(7) adında oğlu, Pietra(4) adında kızı olmuştur. 25 şubat 2013 tarihinde Luke adında bir oğlu olmuştur. Davi Galatasarayın futbol altyapısında oynamaktadır.Pietra tenis sporu ile ilgilenmektedir.Linyker dövüş sporuyla ilgilenmektedir.

Reklam
Reklam

Felipe Melo, Brezilyalı Arupa’daki kariyeri boyunca 206 maçta (89 La Liga, 87 Serie-A, 14 UEFA Şampiyonlar Ligi, 12 UEFA Avrupa Ligi, 4 İtalya Kupası) forma giydi. Orta sahada defansif görevler üstlenebilen 1.83 metre boyundaki Melo, 22 defa Brezilya Milli Takımı’nda oynarken iki kez de rakip ağları havalandırmayı başardı.


Anahtar Kelimeler: