Fethiye İnsan Hakları Komisyonu Çalışmalara Hız Verdi

Fethiye'de 16 değişik kurum ve kuruluşlardan oluşan Fethiye İnsan Hakları Komisyonu, Kaymakam Ekrem Çalık Başkanlığında...

Fethiye'de 16 değişik kurum ve kuruluşlardan oluşan Fethiye İnsan Hakları Komisyonu, Kaymakam Ekrem Çalık Başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Komisyon, önümüzdeki dönemde çalışmalara hız verip, denetimlerini arttıracak.

Toplantıda ilk olarak Kaymakam Ekrem Çalık, komisyon üyelerine toplantı konusunda ve insan hakları konusunda bilgiler verdi. Çalık konuşmasında; “Bilindiği gibi insan hakları çok geniş bir kavramdır. İnsanlığın doğuşundan bu yana 2-3 kişilik gruplar oluştuğu zaman bile insan hakları vardı. Geçmişte ve günümüzde değişik şekillerde insan hakları ihlalleri vardır. Yeni Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda birtakım yeni hak ve hukuklar getirilerek yeni düzenlemeler meydana geldi. Bilindiği gibi biz de Birleşmiş Milletler arasına katılında İnsan hakları Evrensel Beyannamesini de kabul etmiş olduk. Başbakanlık yeni düzenleme ile insan hakları konusundaki ihlalleri büyük ölçüde ortadan kaldırmıştır. İşte bu yeni düzenleme ile il ve ilçelere gönderilen ilgili yazılar ile bu konunun önemi ortaya konmuş, yeni çalışmaları da beraberinde getirmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık insan haklarının ortadan kalkması için empati kurulması gerektiğini söyledi. Kaymakam Çalık; “Günlük ilişkilerde, kamuda güler yüz, empati sağlama gibi durumlara dikkat edip, etrafımızdakileri bilgilendirmeliyiz. Bundan sonra her ay bir ayara gelip, çalışmalar ve yapılması gerekenler konusunda fikir alış verişinde bulunmalıyız” dedi.

Her ay toplanması kakarı alan Fethiye İnsan Hakları Komisyonu, geçmiş yıllarda 2 grup oluşturup, denetimler yapıyordu, ilk olarak denetlenecek yerler araştırılıyor ve daha sonra da denetleme zamanları oluşturuluyordu. Her 3 ayda bir nezarethaneler sürekli denetleniyor, aksaklıklar ve ihlaller giderilmeye çalışılıyordu. Bu kapsamda ikinci grup kreşler, Huzurevi ve Yetiştirme Yurdu’nu denetliyordu.

Fethiye İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Kaymakam Ekrem Çalık, yeni planlama konusunda; “Bundan sonra bu konu üzerinde titizlikle durulacaktır. Bilgi güncellemeleri yapılıp, bir an önce denetleme komisyonları oluşturmalıyız. İnsan Hakları ihlalleri konusunda yeni düzenlemeler konunun önemini ortaya koymaktadır. Bu kapsamda bir de komisyon olarak bir an önce çalışmalara başlayıp, sıkı takip etmeliyiz. Grupları tekrar aktif hale getirmeliyiz. Bunun dışında kurum ve kuruluşları temsil eden üyelerimize yönelik eğitim verilmesi ile işe başlayıp kamuoyunda duyarlılığı oluşturmalıyız. Empati kurarak, bu ihlallerin kaldırılmasını sağlamalıyız. Bu konuda kişisel gelişim uzmanları ile irtibata geçip, kişisel gelişim uzmanı davet etmeliyiz” dedi.

Reklam
Reklam

Komisyon ayrıca her ay toplanma kararı alırken; sadece kamu değil özel kuruluşların da denetlenmesi konusunda karar aldı. Toplantının basına kapalı bölümünde planlama yapılıp, yapılması gereken konular konusunda fikir alış verişinde bulunduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: