'Fiyatlar uygun! Halkımız sürekli yesin' Tezgahta sıralama değişiyor

Trabzon'daki balıkçı tezgahlarında hamsi ve istavritin kilogramı 100 TL'den satışa sunuluyor. Balıkçı Murat Doğan, tezgahlarda bolluk açısından hamsinin yerini yavaş yavaş istavritin aldığını söylerken Emin Avcı da vatandaşın hamsiden sonra en çok istavrite ilgi gösterdiğini aktardı. Doğan, "Fiyatlar uygun. Hamsimiz 100 lira, istavrit 100 lira. Halkımız sürekli yesin" ifadelerini kullandı.

Trabzon'un Ortahisar ilçesinin Moloz mevkisindeki balıkçı tezgahlarında hamsi, istavrit, mezgit, somon, çipura, levrek ve barbun gibi balık türleri yer alıyor.

Hamsi ve istavritin kilogramı 100, barbun 350, somon 300, çipura, levrek ve palamut 450 liradan satışa sunuluyor.

Reklam
Reklam

Balıkçı Murat Doğan, AA muhabirine, tezgahlarda bolluk açısından hamsinin yerini yavaş yavaş istavritin aldığını söyledi.

Doğan, vatandaşa ucuz balık satmayı istediklerini belirterek, "Fiyatlar uygun. Hamsimiz 100 lira, istavrit 100 lira. Halkımız sürekli yesin." dedi.

Emin Avcı da vatandaşın hamsiden sonra en çok istavrite ilgi gösterdiğini ifade etti.

Balıkça Mehmet Can Örseloğlu da hamsinin kilogramının 100 liradan satıldığını aktararak, şunları kaydetti:

"Hamsiden sonra mezgit, istavrit satılıyor. Çupira, levrek, somon da iyi gidiyor. Palamut bu aralar tek tük geliyor ama fiyatları biraz daha pahalı. Geçen sene bayağı vardı, 50-100 lira arasında satıyorduk. Bu sene palamut az, 450 liraya satıyoruz. Onu almak zor olduğu için vatandaş hamsi alıyor."Kaynak: AA   |   Bu içerik Hande Dağ tarafından yayına alınmıştır

Reklam
Reklam
Haberin Devamı İçin Tıklayın