İstanbul'da Gürpınar Balık Hali'ne kasa kasa hamsi alma hayaliyle gelen balıkçılar halde balık olmadığını görünce şaşkına döndü. Tekneciler, pazarcıların balıkları fazla kâr marjıyla pahalıya sattığını öne sürerek denize açılmamış, bu yüzden hale de balık gelmemişti. Esnaf ise teknecileri balıkların pahalıya satılmasını istemekle suçladı. Halde yaşanan gerginlik pazar tezgahlarına da yansıdı.
Tekirdağlı balıkçılar bol hamsi avıyla limana dönüyor.
Av yasağının sona ermesiyle birlikte av sezonu başladı. Tezgahlarda hamsi bolluğu yaşanıyor. Kocaeli'de 140 TL'ye çıkan hamsi fiyatı yasağın ardından 80 TL'ye geriledi.
Sinop'ta yeni başlayan av sezonuyla birlikte hamsi tezgahlardaki yerini aldı.
Edirne'deki balık tezgahlarında hamsi bolluğu yaşanıyor.
Rize'de av yasağı sonrası balıkçı tezgahlarında en çok hamsi, mezgit ve istavrit yer aldı. İstavrit ve hamsi kilosu 100 liradan, barbun ile zargana 200 liradan, izmarit ve tirsi ise 50 liradan satılıyor.
Sinop'ta balıkçılar 1 Eylül'de başlayacak av sezonu öncesi onardıkları ağlarını Karadeniz'e bırakmak için gün sayıyor.
Kocaeli, Bartın, Düzce, Sakarya ve Zonguldak'ta balıkçılar, denizlerde av yasağının kalkacağı 1 Eylül'de "vira bismillah" demek için ağ ve tekne bakımı yaparak hazırlıklarını sürdürüyor.
Hamsi sağlığımıza pek çok fayda sağlayan bir balık türüdür. Zengin besin içeriği ve omega-3 yağ asitleri bakımından önemli bir kaynaktır. Omega-3 yağ asitleri kalp sağlığını destekler, kan basıncını düzenler, kan pıhtılaşmasını azaltır ve iltihaplanmayı önler. Aynı zamanda beyin fonksiyonlarını iyileştirir, hafızayı güçlendirir ve ruh hali üzerinde olumlu etkilere sahiptir.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Cemal Dinçer, bu sezon tezgahlarda bir görünüp bir kaybolan hamsinin popülasyonunu kurtarmak için 1 yıl av yasağı önerisinde bulunarak, “Sürdürülebilir kaliteli hamsi avcılığında gerçekten dikkatli olmamız lazım. Bu stoku tekrar eski günlerine kavuşturmak için gerekli duyarlılığı göstermemiz lazım. Naçizane önerim, hamsi avcılığının hiç olmazsa bir yıl gene durdurulmasında ısrar ediyorum” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Marmara Denizi ekosisteminin korunması ve balıkçılara gelecek sezon daha fazla ekonomik katkı sağlanması amacıyla, Marmara Denizi ile İstanbul ve Çanakkale boğazlarındaki hamsi avcılığının yarından itibaren durdurulacağını bildirdi.
Omega 3 kaynağı balıklar kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülüyor. Sevilerek tüketilen balıkların vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. Ancak balığın faydaları hakkında yapılan açıklamalarda balığın en önemli kısmını çöpe attığımız ortaya çıktı. İşte balığın tüm faydalarından yararlanmamız için doğru tüketimi...
Karadeniz'de bu sezon hamsi avı zaman zaman gelgitler yaşadı. Sezonda fiyatı 75 TL'lere kadar çıkan hamsiden hem vatandaşlar hem de balıkçılar tam ümidi kesmişken hamsi yeniden geri dönüş yapıp tezgahları şenlendirdi. Bol bol hamsi avlandığı için yüzler gülerken balıkçılar hamsinin bugünlerde bol ve iri olduğunu söyledi. Balıkçılar da durumdan memnun olurken bugün itibarıyla Trabzon Balık Hali’nde hamsinin kilosunun 40-60 TL arasında satıldığı görüldü.
Trabzon'da balıkçı tezgahlarını süsleyen hamsinin kilogramı 35-50 liradan satılıyor.
Airfryer ile tüm yemeklerinizi ve tatlılarınızı kısa süre içinde hazırlayabilirsiniz. Ana yemekler, ara öğünler ya da özel yemek davetleriniz için hazırlayacağınız tüm lezzetler airfryer’da daha az yağlı ve daha lezzetli olacaktır. Mısır unlu hamsi pişirmek için de Airfryer kullanabilir, üç malzemeyle 10 dakika için de pişirerek servis edebilirsiniz. Airfryer'da kızartacağınız mısır unlu hamsi tarifi, tavada yapacağınız tarife göre daha az yağlı olacaktır.
Karadeniz'de avlanan hamsinin kilogramı Trabzon'da 25 ila 50 liradan satışa sunuluyor.
Kahramanmaraş’ta balıkçı esnafı, Karadeniz’den getirilen hamsileri çöp şiş şeklinde hazırlayıp müşterilerinin beğenisine sunuyor. Esnaf, çöp şişe dizerek hazırladığı hamsileri ızgara üzerinde pişiriyor. Hamsilerin şiş kebap gibi çöp şiş şeklinde hazırlanıp müşterilerin beğenisine sunulması dikkat çekiyor.
Havaların soğumasıyla birlikte Karadeniz’de hamsi bolluğu yaşanıyor. Hamside ki bereket balık tezgahlarına da yansıdı. Geçen haftaya göre 110 TL civarında satılan hamsi, yaklaşık yarı fiyatına düşerek 60 TL'den satılıyor. Vatandaşlar hamsi bolluğundan dolayı memnun. Balıkçılar, 35 senedir ilk defa böyle bir şey gördüm aralığın 15-20’sinden sonra hamsi gelmeye başladı. Bereket oldu otomatikman fiyatı 110 liradan 60 liraya kadar geriledi” dedi.
Tekirdağ'da Karadeniz hamsisi, lezzetiyle en çok tercih edilen balıklar arasında yer alıyor.
Samsun'da havaların soğumasıyla Karadeniz'de bol miktarda avlanan hamsi, balıkçılar kadar tüketicinin de yüzünü güldürüyor.
Gelinin damada yaptığı kahve sosyal medyanın gündemine oturdu. Genç kızın mutfakta çektiği videoda, damat için hazırladığı kahveye hamsi batırması izleyenlere 'pes' dedirtti. Video milyonun üzerinde izlendi.
Bu yıl bol miktarda çıktığı için uygun fiyata vatandaşlarla buluşan palamut yavaş yavaş yerini hamsiye bırakıyor. Rize'de palamut bolluğunun ardından sezonun ilk hamsisi de 25 liraya tezgahlarda yerini aldı. Hamsi fiyatlarının uygun olduğunu dile getiren Rizeli balıkçı Murat Kurt, "Mandalina fiyatına satıyoruz" dedi.
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde hamsi ve palamut avında bolluk yaşanıyor.
Karadeniz'de avlanmaya başlanan hamsi, Sinop'ta tezgahlardaki yerini almaya başladı.
Balık fiyatlarında sevindiren haberler nihayet gelmeye başladı. Sezon başında kilosu 80 liradan satılan hamsinin fiyatı, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte 30 liraya düştü.
Balık sağlığımız için en önemli gıdalar arasında bulunuyor. Sonbahar aylarıyla birlikte pazarda ve balık tezgahlarında satılmaya başlayan taze balıklar her hafta sofralarda yer buluyor. Balık ayıklama oldukça zorlayıcı olabiliyor. Ancak sağlık için balığın iyice temizlenmesi gerekiyor. Özellikle hamsi gibi küçük balıkları temizlemek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.
Hamsi sezonu öyle bir fiyatla açtı ki inanması güç olsa da neredeyse tane ile satılmaya başlandı. Balıkçılar şu anda hamsinin kilosunun 80 ile 100 TL arasında değiştiğini belirtiyor. Ancak sosyal medyada hamsinin tane ile satıldığı tanesinin de 3 TL olduğu görülen bir fotoğraf ortalığı karıştırdı.
Sağlıklı beslenme uzun yaşamak ve hastalıklardan korunmak için çok büyük önem taşıyor. Uzmanlardan sağlıklı beslenmenin önemini her fırsatta vurguluyor. Prof. Dr. Canan Karatay'da sağlıklı beslenme üzerine yaptığı konuşmalar ile dikkat çekiyor. Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklama ile sağlıklı ve uzun yaşamanın formülünü verdi.
Samsun'un Alaçam ilçesinde yaşayan Batı çifti, hem ürünlerine yöresellik katmak hem de cilt ve saça iyi gelen özelliğinden faydalanmak için sabunlarında hamsi yağını kullanıyor - Bahar Batı: - "Hamsi yağlı sabunu ilk duyanlar önce hamsi kokusu olduğu için 'Öyle sabun olur mu?' diyor. 'Hamsi yağlı ama kokmuyor, hamsi kokmasını isterdim.' diyenler de oluyor"
Samsun'da tezgahlarda mezgit, barbunya ve istavrit bolluğu yaşanıyor
Türkiye'nin balık ihtiyacının önemli bir bölümünün karşılandığı Karadeniz'de balıkçılar, 1 Eylül'de başlayacak sezonda palamut, çinekop ve hamsi bolluğu bekliyor - Samsun Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç: - "Bu yıl denizde palamut görülüyor, çinekop da var. Yani göç balıklarının tamamı denizde görülüyor"
Sosyal medya ABD'de gökten balık yağmasını konuşuyor. Şoke eden olay ülkenin San Francisco şehrinde yaşanıyor. ABD basınının aktardığına göre Körfez Bölgesi çevresindeki yerel halk kaldırımlarda, yollarda, çatılar ve otobüs duraklarında beklenmedik bir şekilde hamsi buluyor. Yerel halkın Reddit'de paylaşım yapmasıyla yaşanan hamsi yağışı hızla sosyal medyada yayıldı. Uzmanların ise bu ilginç olayın sebebine ilişkin dikkat çeken bir tahmini var.
Türkiye'nin su ürünleri üretimi, 2021'de yüzde 1,8 arttı
Uzmanlar, 2 altın kural olarak balığın lezzetini almak için doğru zamanda doğru teknikle pişirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Samsun'da tezgahlarda hamsi 30, istavrit 25 liradan satılıyor
Karadeniz'de avlanan tonlarca balık, kasalarla Türkiye'nin en büyük balık halleri arasında bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'ne getirilip açık artırma usulüyle satılıyor - Başka illerden gelen balıkçılar, halde gece geç saatlerde düzenlenen mezada katılarak tezgahları için balık satın alıp kentlerine dönüyor
Deniz suyu ısınınca Edirne'deki balıkçı tezgahlarında hamsi azaldı
Tekirdağ'da hamsi ve istavrit tezgahları süslüyor
Zonguldak'ta karla lezzetlenen hamsi tezgahlarda hızla tükeniyor
Tekirdağ'da hamsi tezgahların gözdesi oldu
Kemençe eşliğinde horon oynanan etkinlikte 4 bin 500 kişilik hamsi, tavalarda pişirilerek ekmek arasında ücretsiz ikram edildi
Batı Karadeniz'de karla lezzetlenen hamsi tezgahların gözdesi oldu
Kocaeli’de geçtiğimiz günlerde etkili olan olumsuz hava koşulları, balık fiyatlarının yükselmesine sebep olurken, bugün ise fiyatlarda düşüş yaşandı. Dün kilosu 50 liradan satılan hamsi bugün 35 liradan alıcı buluyor. Fırtına ve rüzgar sebebiyle fiyatların yükseldiğini söyleyen balıkçılar, önümüzdeki günlerde fiyatların daha da düşeceğini öngörüyor.
Sezon başlarında bol görülen ve kilosu 10 TL’den satılan hamsi aralık ayı ortalarında birden kaybolurken umutları Gürcistan’dan gelecek hamsiye bırakmıştı. Hamsi, Gürcistan’dan Türk balıkçılar tarafından bolca avlanıp Trabzon’a gönderilince tezgahlar şenlendi. Bir kaç gün öncesine kadar kilogram fiyatı 80 TL olan hamsinin fiyatı bir anda 25 TL’ye üştü.
Uzun süredir denizden çıkmayan hamsi tezgahlarda bugünlerde kendini gösterdi. Kilosu 50 TL olan hamsiye ise vatandaşlar fazla ilgi göstermedi. Balıkçılar, "fiyatları görenlerin kendilerine tepki gösterdiğini belirterek, “Balık çok pahalı. Fiyatı gören, gidiyor."dediler.
Düzce'deki Hamsi Festivali'nde 7 tona yakın balık tüketildi
Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş: - "Şu anda çıkan hamsi, piyasayı tatmin edecek şekilde değil. Bu saatten sonra da çok fazla hamsi olacağını düşünmüyoruz"