Guethary

Bask Sahili’nin Mücevheri Mücevher benzetmesi Akitanya Bölgesi (Pyrenees-Atlantiques) içinde, Fransa ve İspanya’nın Bask kıyı ekseninde bulunan küçük bir kasabadan gelir.

Bask Sahili’nin Mücevheri

Mücevher benzetmesi Akitanya Bölgesi (Pyrenees-Atlantiques) içinde, Fransa ve İspanya’nın Bask kıyı ekseninde bulunan küçük bir kasabadan gelir. Burası plajları, canlı gece atmosferi ve dalgaları için gelinecek bir yer.

Reklam
Reklam

Guethary’nin yakın tarihine baktığımızda, -biraz garip gelebilir ama- şehrin balina avlama ile ünlü olduğunu görüyoruz. Guethary, balina izlemek için gerçekten çok güzel bir yer. Günümüzde ise, bozulmamış kıyıları ile hala bir balıkçı sahili. Guethary, kızıl keresteyle (sekoya) süslenmiş, sevimli beyaz evleri ile güzel olduğu gibi, Biarritz gibi diğer muhteşem şehirlere de yakın olduğu için, görülmeye değer bir kasaba.

Çocukları plaj, otel tatillerine götürmek için elverişli bir adres olmasına rağmen, çok bilinen bir yer değil. Oysa ki Guethary’de bulunan mevcut otellerde iyi yemekler ve su sporları etkinlikleri bulmak mümkün. Gece hayatı alternatifi ve üst kalite şıklığın karışımını barındırıyor. Daha önce bu tanımda böyle bir karışımı görmemiştik, bu ilk olabilir.