Gül, Celal Doğan’ı istifaya davet etti

Gaziantep Gazeteler Cemiyeti'ni ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, gündeme ilişkin açıklamalara değinerek, "Celal Doğan, açıklamasının gereğini yapmalıdır” dedi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, terör saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. "Devlet kendi halkının yaşam hakkını savunmak zorundadır. Bu bağlamda gereken her şeyi yapmak zorundadır” diyen Gül, HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan'ın açıklamasının gereğini yapmak zorunda olduğunu, aynı zamanda Celal Doğan'ın teröre karşı gereken tepkiyi vermesinin Gaziantep'e yakışır bir tavır olacağını söyledi. HDP'nin kapatılmasına ilişkin konuşan Gül, AK Parti'nin de daha önce bu durumla karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, parti kapatmaya karşı olduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

"PARTİLERİN KAPATILMASINA PRENSİP OLARAK KARŞIYIZ”

Parti kapatmanın demokrasiye hiçbir faydasının olmayacağını dile getiren Gül, "Her ne olursa olsun biz, demokrasilerde parti kapatmanın doğru olmadığının kanaatindeyiz. Partilerin ancak uygulamalarını millet tartar ve partileri millet kapatır. Geçmişte Türkiye'yi yöneten onlarca parti vardır ama tarihin sayfalarında yerlerini aldılar. Bizde siyasi partilerin kapatılmasına prensip olarak karşıyız ama bu konuda yargı suçlularla ilgili, suç işleyen partilerle ilgili kendi sürecini başlatır” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN BİR SANİYE BİLE KAYBEDECEK ZAMANI YOK”

HDP'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyona yönelik tavrının açık olduğunu söyleyen Abdülhamit Gül, sürecin bütün yönleriyle masaya konulduğunu söyleyerek, "Bizim birinci arzumuz koalisyonun bir an önce kurulmasıdır. Çünkü Türkiye'nin bir saniye bile kaybedecek zamanı yok. Ak Parti'nin bu konuda sergilediği tutum gerçekten Türkiye'ye yakışan bir tavırdır. Bu konuda MHP ile bir görüşme yapıldı. Bu konuda ilk arzumuz hükümetin bir an önce kurulmasıdır. Bu konuda bir ortaklık şeklinde bir hükümet kurulacak. Koalisyon MHP ile kurulabilir CHP ile kurulabilir ama bu konudaki ilk arzumuz koalisyonun kurulmasıdır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"ZERGENE'DE KATLİAM VAR DEYİP KOBANİ'NİN GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞMASI BİZİ ÜZMÜŞTÜR”

Ağrı'da iki ton bomba ile karakola girildiğini ve 2 askerin şehit olduğunu, her iki şehidin de Kürt olduğunu kaydeden Gül, şöyle konuştu:

"Birisi Adıyamanlı birisi Siirtli yani kendi halkının yaşam hakkına tehdit oluşturan bir örgütün ve bu konuda bu örgüte hiçbir şekilde bir ses çıkarmayan bir siyasi yapının Türkiye'ye verebileceği bir şey yoktur. Bu başta Türk olsun Kürt olsun kendi vatandaşının yaşam hakkını korumak devletin görevidir. Celal Doğan hemşehrimiz Gaziantep Milletvekili Celal Doğan'ında daha önce yapmış olduğu açıklamalarda ‘eğer devlete Türk ordusuna kurşun sıkılırsa ben burada olmam, mesafe koyarım' yönündeki açıklamaları gerçekten takdirle karşılanmalı Celal Doğan Gaziantep'e hizmet etmiş bir siyasetçidir. Ama bugün Kandil vesayetiyle siyaset yapan HDP'nin bu tavrına karşı çıkmasını da bekleriz Celal Doğan'ın bu konuda tavrını ortaya koyması Gaziantep'e yakışır bir tavır olacaktır. Bu geçtiğimiz günlerde Zergene kampına Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonu vardı, orada da Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamada, Kobani'deki bir görüntüyü paylaşarak, işte ‘hamile bir kadını TSK vuruyor' şeklinde, ‘Siviller öldürülüyor' şeklinde bir manipülasyona alet olması da bizi gerçekten üzmüştür. Oysa TSK'nın yaptığı açıklamada ve Uluslararası toplumun yapmış olduğu açıklamada asla siviller vurulmamış bu konuda Sayın Doğan'ın gerekli tepkiyi vermesini bekliyoruz.”

Reklam
Reklam

(İHA)


Anahtar Kelimeler: