Güney Afrika, Otobüs Üretimi Için Türkiye’den Yatırımcı Bekliyor

Güney Afrika Cumhuriyeti Guateng Eyaleti Başbakanı Nomvula Mokoyane, Türkiye temasları dâhilinde TUSKON üyeleri ile bir...

Güney Afrika Cumhuriyeti Guateng Eyaleti Başbakanı Nomvula Mokoyane, Türkiye temasları dâhilinde TUSKON üyeleri ile bir araya geldi. Buluşmada Guateng’in yatırım alanlarını anlatan Nomvula Mokoyane, 2012-2014 döneminde toplu taşımaya 10,3 milyar dolar kaynak ayıracaklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Şehir içi ulaşımda sorunları olduğunu belirten Mokoyane, “Otobüs ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı ülkemizde üretim yaparak gidermeyi amaçlıyoruz. Tabii Türkiye’den yatırımcıların sürece dâhil olmalarını temenni ediyoruz. Gelin ülkemde bir otobüs fabrikası kuralım. Birlikte üretip birlikte gelir elde edelim.” dedi.

“800 MİLYAR DOLAR YATIRIMA İHTİYAÇ VAR”

Güney Afrika’nın 800 milyar dolarlık altyapı yatırımına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Mokoyane, “Ülkeyi yeniden inşa ediyoruz. 2015’e dek 4 yeni otoban inşaa edeceğiz. Güney Afrika’da altyapı adına önemli ve iyi bir gelir var. Belli oranda yatırım yapan yatırımcıya arsa veren ender ülkelerdeniz. Türkiye’den yatırımcının buradan pay almasını arzu ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

AHMET CİĞER: GÜNEY AFRİKA, 14 ÜLKEYE İHRACAT KAPISI

Güney Afrika’nın 14 ülkeye ihracat yapacak firmalar için bir yatırım üssü haline geldiğini dile getiren TUSKON Başkan Yardımcısı Ahmet Ciğer de şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

“Gauteng Eyaleti, Afrika kıtasının yüzde 10 Güney Afrika’nın yüzde 33 Gayri Safi Milli Hâsılası’nı oluşturan bir eyalettir. Johannesburg ve diğer büyük şehirleri içine alan, havalimanlarının arasında merkezi bir konumu olan Gauteng; güçlü sanayii, şehirleşme ve sosyal imkânları ile Afrika’nın en ileri yerlerinden biridir. İktidarlar arası mutabakatla karşılıklı olarak girişimcilerin ticaret yaparken bürokratik sorunlarının önünün alınmasını beklemekteyiz.”

TUSKON olarak son bir senede 104 ülkeye 417 ticaret ve yatırım heyeti gönderdiklerini duyuran Ciğer, “Bu heyetlere ülkemizden 7 bin 500 yatırımcı katıldı. Aynı zamanda 140 ülkeden 550 heyet 11.000 yabancı yatırımcı Türkiye de konuk ettik. Bu anlamda dışa olan açılımlarımız devam edecek.” açıklamalarında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: