Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sakarya’da 14 yaşındaki Ö.C.’ye cinsel taciz olayının sanıklarının serbest bırakılmasının kendisini derinden etkilediğini söyledi.
Fatma Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bakanlık olarak Sakarya’daki Ö.C. davasına müdahil olduklarını, sanıkların tutukluluğunun kaldırılmasına itiraz ettiklerini hatırlattı.
Bu konuyla ilgili olarak birkaç söz daha etmek istediğini ifade eden Bakan Şahin, “Her şeyden önce bir kadın ve anne olarak yaşanan bu olay beni derinden etkiledi. Kim olursa olsun, bir çocuğa tacizde bulunanların ve tecavüz edenlerin hiçbir bahanenin arkasına sığınılmadan, yapılacak yargılamayla ortaya konacak cezaları çekmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu olaya gösterilecek sıfır tolerans belki de pek çok benzer olayın önünü kesecek. Ben ve bakanlığım Türkiye’de bu tip cinsel istismar vakalarının hiç yaşanmaması hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz