Güvercin tutkusu ölüme götürdü

Batman'da beslediği güvercinlerinden biri tuğla fabrikasının çatısına uçması üzerine, kuşu almak için çıktığı çatıda dengesini kaybederek düşen 14 yaşındaki Yunus Gezmiş hayatını kaybetti.

BATMAN, (DHA)- Muş'un Bulanık İlçesi'nde ailesi ile birlikte yaşayan Yunus Gezmiş, bir hafta önce Batman'da yaşayan akrabalarını ziyarete geldi. Seyit Mahallesi'ndeki akrabalarının yanına çok sevdiği güvercinlerini de getiren Gezmiş'ın dün akşam saatlerinde güvercinlerinden biri uçarken yakınlardaki bir tuğla fabrikasının çatısına kondu. Gezmiş, güvercini almak için çıktığı tuğla fabrikasının çatısında dengesini kaybederek düştü. Yaklaşık 15 metre yükseklikten düşüp ağır yaralanan Gezmiş, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Reklam
Reklam

CENAZESİNİ BULANIK'A GÖTÜREMEDİLER

Yunus Gezmiş'in ölüm haberi üzerine Bulanık'ta yaşayan annesi Gülbeyaz Gezmiş ile yakınları Batman'a geldi. Gezmiş'in cenazesi Batman'ın Camlıca Mahallesi Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Anne Gülbeyaz Gezmiş, 7 çocuğu bulunduğunu, en büyük çocuğunun asker olduğunu ve eşini de yıllar önce kaybettiğini belirterek, "Çocuklarıma hem annelik hem babalık yapıyorum. Yunus, buradaki akrabalarımızı ziyaret gelmişti. Gelirken de çok sevdiği güvercinlerini de beraberinde getirmişti" dedi.

Maddi imkansızlık içinde bulunduklarını söyleyen anne Gezmiş, "Çocuklarımın geçimini güçlükle sağlıyorum. İmkansızlıktan oğlumun cenazesini Bulanık'ı bile götüremedik. Maddi imkansızlıklar içindeyiz. Allah, böyle acıyı kimseye yaşatmasın" dedi.


Anahtar Kelimeler: