dağ çayı Haberleri

Elduran çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Elduran çayı nasıl yapılır ve demlenir?
Doğada bulunan tüm bitkilerin insan sağlığına ve çeşitli hastalıklara iyi gelen özellikler barındırır. Bazı bitkilerin ilaç ve takviye yapımında da kullanılır. Elduran çayı da birçok açıdan vücuda faydalı bir bitki çayı türüdür. "Dağ çayı" ya da "yayla çayı" adıyla da bilinen elduran çayı zengin bir antioksidan kaynağıdır. İştah açıcı özelliği olduğu için kilo vermek isteyenlerin dikkatli kullanması gerektiği elduran çayı nasıl demlenir?
Yayın Tarihi: 08-11-2022 10:41
Yayla çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Yayla çayı nasıl yapılır ve demlenir?
Çinko, potasyum ve kalsiyum gibi mineraller ile antioksidanlar bakımından zengin olan yayla çayı dağ veya boz kekik çayı isimleriyle de tanınmaktadır. Karışım hâlinde satın alınabilen yayla çayı mevsimsel, kronik ve mikrobik hastalıkların tedavisinde aktif rol oynayabilir. Diüretik, iltihap giderici, ağrı kesici ve rahatlatıcı özellikleri sayesinde yayla çayı sayısız kişi tarafından sıkça tüketilen bir içecektir. Her derde deva yayla çayının faydaları nelerdir, nasıl demlenir?
Yayın Tarihi: 04-11-2022 16:19
Dağ çayı faydaları nelerdir? Dağ çayı nasıl yapılır?
Saç dökülmesi, kabız, vücut ağrısı, iştahsızlık ve halsizlik gibi problemlere iyi geldiği düşünülen şifalı dağ çayı; boz kekik ve bozlan gibi isimlerle de bilinir. Güçlü antioksidanlar, mineraller ve vitaminler içeren dağ çayı; bağışıklık sisteminin önemli bir destekçisi olarak görülür. Dağ çayının faydaları nelerdir, nasıl hazırlanır?
Yayın Tarihi: 17-10-2022 20:58
Dağ çayı: Faydaları nelerdir, nasıl hazırlanır?
Latince ismi “sideritis scardica” olan dağ bitkisi “lamiaceae" familyasına mensuptur.
Yayın Tarihi: 24-06-2020 10:52