kenger Haberleri

Şifa deposu: Çiğ bile yeniyor, dağlarda kendiliğinden yetişiyor! İşte saymakla bitmeyen faydaları
Bitlis’in Tatvan ilçesinde baharın gelişiyle birlikte dağlarda doğal olarak yetişen kenger otuna vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Yol kenarlarında, bahçelerde ve tarlalarda görülebilen kenger otu, ülkemizde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişir. Kenger otu ayrıca Orta Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgelerinde de yetişir.
Yayın Tarihi: 29-04-2024 14:09
Yüksek kesimlerde kendiliğinden yetişiyor, sağlık açısından faydaları saymakla bitmiyor! Pazarda kilosu 15 ila 30 lira arasında
Batman'ın Sason ilçesinde, doğal ortamda yetişen kenger bitkisi, köylüler tarafından büyük bir özenle toplanıyor. İlkbaharın habercisi olarak bilinen kenger, sağlık açısından saymakla bitmeyen faydalarıyla dikkat çekiyor. ailece doğaya gelerek kenger toplayan Necmettin Erdem'e göre köylüler, pazarda yüksek kesimlerde kendiliğinden yetişen ve birçok şekilde tüketilen kenger bitkisinin kilosunu 15 ila 30 lira arasında satarak, aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Yayın Tarihi: 09-04-2023 10:02
Fiyatı altınla yarışıyor! 'Daha da yükselecek'
Sivas ve Malatya çevresinde dağlık bölgelerde yetişen kenger bitkisinin kök kısmından elde edilen kenger sakızı özellikleri ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıllarda kilogramı 800 liradan alıcı bulan kenger sakızı bu yıl itibariyle kilogram fiyatı bin lira oldu. Kenger satışı yapanlar, az üretildiği için fiyatların daha da artacağını söylediler. Yurt dışına da gönderilen kenger sakızı, yurt gelen gurbetçiler tarafından da yoğun talep görüyor.
Yayın Tarihi: 02-08-2022 15:35